HDD, SSD, Gigabit Ethernet и компютър в 3,5” устройство

Новото сторидж устройство на Toshiba обединява HDD, SSD, Gigabit Ethernet и компютър под Linux

Новото сторидж устройство на Toshiba обединява HDD, SSD, Gigabit Ethernet и компютър под Linux

Устройство за съхранение на данни в стандартен формат 3,5 инча обединява твърд диск (HDD), SSD, интерфейс Gigabit Ethernet и изчислителен ресурс. Новият продукт е дело на Toshiba и бе показан на конференцията OpenStack Summit 2015 във Ванкувър.

Решението е предназначено за използване в хоризонтално-мащабируеми обектни хранилища, при анализ на големи данни, виртуализация и активно архивиране на данни. То включва също 64-битово изчислително устройство с операционна система Linux за работа с приложения на хранилищата за данни от следващо поколение.

Всички компоненти са поместени с стандартен корпус с размер 3,5 инча. Подобен подход позволява да бъдат реализирани богат набор от функции на хоризонтално-мащабируеми хранилища при ниски капиталови и експлоатационни разходи, като в същото време обезпечава производителност на ниво първични хранилища с обикновени твърди дискове.

Сроковете за излизане на пазара на новия продукт и неговата цена все още не са обявени от Toshiba. Компанията лансира във Ванкувър и друго подобно решение, без твърдотелен диск (SSD), насочено също към обектните хранилища на данни.

Коментар