Xiaomi отваря магазини в САЩ и Европа

Магазини Mi Store вече има в САЩ, Франция Великобритания и Германия

Магазини Mi Store вече има в САЩ, Франция Великобритания и Германия

Амбициозният китайски производител на смартфони и джаджи Xiaomi отваря фирмени магазини в Европа и САЩ. Това е решителна стъпка на компанията да наложи своя бранд  и на пазарите извън родината си.

MiStore ще работят по подобие на Apple Store, като в тях ще се предлагат всички продукти на компанията. Първоначално обаче магазините няма да продават основната категория продукти на Xiaomi – смартфоните.

Магазини Mi Store вече има в САЩ, Франция Великобритания и Германия. В тях купувачите ще намерят фитнес-тракер Mi Band за $15, слушалки Mi Headphones за $80 и мобилни батерии Mi Bank с капацитет 5000 и 10400 мАч на цени съответно $10 и $14.

Представители на Xiaomi обещават скоро в MiStore да се появят и смартфони, които са най-търсените продукти с китайската марка, пише Liliputing.com. През последните две години Xiaomi пусна на пазара десетки различни смартфони – както евтини модели, така и устройства от висок клас, вкл. фаблети.

Xioami все още няма регионални складове и доставя всички поръчани стоки направо от Китай. Компанията се ангажира със срок на доставка седем дни от момента на постъпване на заявка за продукта.

Освен смартфони в бъдеще Xiaomi планира да пусне в магазините си и нови продукти от рода на геймърски клавиатури, дори и подложки за мишки. Плановете на компанията се простират чак до автомобилите, но засега няма подробна информация за този пореден амбициозен проект на Xiaomi.

Коментар