Navigato спечели стартъп уикенд в София

Nvigato е идея на програмиста Калин Цеков и уеб дизайнера Методи Борисов

Nvigato е идея на програмиста Калин Цеков и уеб дизайнера Методи Борисов

Navigato спечели приза за най-добро приложение на 54-часовото събитие StartUP Weekend Mobile Sofia в конкуренция с още 12 проекта. Софтуерът е разработен по идея на програмиста Калин Цеков и уеб дизайнера Методи Борисов.

Navigato е мобилно приложение, предназначено за водачи на електромобили. Целта му е да ги ориентира до най-близката свободна станция за зареждане на електромобила.

Приложението разполага със собствен портфейл за електронни разплащания като PayPall, skrill, Visa, Apple Pay. Поддържа Apple Watch и има собствена база данни на точки за зареждане на електромобилите.

„Избрахме този проект, защото сме фенове на електромобилите, особено Tesla Motors. Знаем основните проблеми на водачите на електромобили и затова искаме да създадем комплексна услуга, която улеснява водачите им”, заяви Калин Цеков за StartUP Foundation и увери, че и след стартъп уикенд екипът продължава да работи по проекта с пълна сила.

Второ място в състезанието спечели приложението Workee. Неговата функция е да измерва нивото на щастие на хората.

Трето място зае видео игра, която предстои да бъде направена и за мобилни устройства. „5 Centuries” e първата  българска историческа игра. Създадена е от най-младия отбор в състезанието – петима от шестте участници са на възраст между 14 и 19 години.

Журито присъдени и няколко специални награди: Skild – свързва професионалисти в различни сфери с обикновени потребители, с цел обмяна на опит срещу такса; PIE  (product information expert) – сканира баркода на хранителни продукти и дава пълна хранителна информация за него; и Need a Buddy – свързва хората с различни зависимости в една общност за обмяна на съвети и опит.

Коментар