От XP до Windows 10 само за 40 долара?

Цена от 40 долара за ъпгрейд до Windows 10 ще означава трикратна икономия за потребителите на Windows XP

Цена от 40 долара за ъпгрейд до Windows 10 ще означава трикратна икономия за потребителите на Windows XP

Microsoft може да предложи на потребителите на Windows XP изгодна възможност за обновление на техните системи до Windows 10. Макар че от компанията все още няма официална информация по този въпрос, осведомени източници от общността Wzor твърдят, че подобен ъпгрейд ще струва 39,99 долара.

Вече е известно, че потребителите на Windows 7 и Windows 8/8.1 ще получат безплатно обновление до версия 10. Не така стоят нещата обаче с огромния брой потребители на Windows XP – ясно е, че те ще трябва да платят за преход към новата ОС, но цената на това обновление не е съобщена официално.

Според източниците от Wzor, за притежателите на Windows XP е предвиден лиценз за Windows 10 на специална цена от $39,99. Това означава повече от трикратна икономия, ако пълната цена на версия 10 е съпоставима с тази на Windows 8.1, пише softpedia.com.

Подобно предложение от страна на Microsoft несъмнено ще стимулира потребителите на Windows XP да обновят системите си до последната версия. Много от тях ще трябва да вложат средства и в нов хардуер, така че евтин лиценз за Windows 10 ще направи по-поносим цялостният ъпгрейд.

Платформите Windows XP и Windows 10 са разделени с интервал от 15 години и системните изисквания към тях са твърде различни. Докато XP можеше да работи на компютри с 300-мегахерцов процесор и 128MB оперативна памет, то Windows 10 изисква поне 1GHz CPU и 1GB RAM за 32-битовата си версия.

Коментари по темата: „От XP до Windows 10 само за 40 долара?”

добавете коментар...

 1. Mozo

  Моят е с модерен, но няма да го оскверня с подобна помия.

 2. UX

  Ще платите 40 долара и повече и после ще разберете, че компютъра ви не става стар е и ще трябват още поне 500 – 600 долара за нов компютър. 🙂

 3. :-)

  Да бяха проверили цената и при конкурентите от които крадат. Mac OS е 17 долара (евра в европейският съюз) като ъпгрейда е безплатен.

 4. Mozo

  Какво ли няма да направят, за да пробутат квадратния боклук на всекиго…

Коментар