Цените на Windows 10 сравними с тези на Windows 8

Цените на ОЕМ версиите на Windows 10 ще започват от $110 за Home (източник: Newegg.com)

Цените на ОЕМ версиите на Windows 10 ще започват от $110 за Home (източник: Newegg.com)

Наближава излизането на Windows 10 и наред с официалната информация от Microsoft в интернет изтичат и други любопитни данни за новата операционна система – например за цените на платформата.

По информация от сайта Newegg.com, цената на ОЕМ версията на Windows 10 Home ще бъде $110, а Windows 10 Professional ще струва $150. За сравнение, ОЕМ версиите на Windows 8 в момента на пускане на системата бяха с 10 долара по-евтини.

Вчера Microsoft обяви достъпността на Windows 10 по целия свят от 29 юли като безплатен ъпгрейд от Windows 7 и 8. Очаква се OEM версията на Windows 10 да излезе в края на август 2015 г. Обикновено периодът между RTM и OEM изданията на Windows e три месеца, но изглежда Microsoft ще го съкрати, тъй като RTM на Windows 10 се очаква през юли.

По-рано Microsoft съобщи, че ще пусне седем редакции на Windows 10, вкл. Home, Professional, Enterprise и Education за образованието. Всички те ще имат нов браузър Edge, гласов асистент Cortana, функция за разпознаване на лица и сканиране на ретината на очите Windows Hello, както и набор от нови вградени приложения – Photos, Maps, Mail, Calendar, Music, Video и др.

Windows 10 Pro ще притежава всички възможности на Windows 10 Home плюс разширени функции за управление на данни и дистанционно управление на устройства, които ще са от полза на малкия бизнес.

Коментари по темата: „Цените на Windows 10 сравними с тези на Windows 8”

добавете коментар...

  1. Мда

    Нововъведенията основно за мобилните устройства и нищо полезно за десктоп и лаптоп компютрите. Кофти тенденция за развитие.

Коментар