Apple пуска неограничена стрийминг услуга за $10

Apple ще се опита да спечели широка аудитория за своята стрийминг услуга с привличането на звезди като водещи

Apple ще се опита да спечели широка аудитория за своята стрийминг услуга с привличането на звезди като водещи

Музикалната стрийминг услуга на Apple ще заработи от следващата седмица. Месечният абонамент за неограничено ползване ще струва 10 долара, съобщи Уол Стрийт Джърнъл.

Услугата на Apple ще наподобява шведската Spotify, но без безплатно съдържание, спонсорирано от реклама. Тази опция ще остане актуална в iTunes Radio за водещи и музикални канали по интереси.

Вероятно Apple ще продължи да предлага услугите Beats Music на закупената по-рано компания Beats за известен период след стартирането на новата поточна услуга, за да осигури плавен преход за потребителите.

Част от песните в стрийминг услугата ще бъдат безплатни. Очаква се също така обновена платформа iOS с поддръжка на новата услуга, както и отделно приложение за потребителите на Android.

Услугата с месечна такса от $10 ще конкурира аналози като Spotify и Rdio. Apple ще се опита да спечели широка аудитория с привличането на звезди като водещи в съчетание с безплатни песни и да направи услугата си конкурент на традиционното и спътниковото радио.

Коментар