Явор Джонев: Всички могат да са отличници по математика

Явор Джонев с проекта JUMP Math е победител в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието”

Явор Джонев с проекта JUMP Math е победител в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието”

Явор Джонев с Института за прогресивно образование и разпространявания от него иновативен метод за преподаване на математика JUMP Math е на първо място във второто издание на класацията „Новатори в образованието”.

Академията на Телерик и Дарин Маджаров с проекта Уча.се заемат съответно второто и третото място в инициативата на образователния портал Uchi.bg, която се организира с подкрепата на ERP.BG и ВУЗФ.

„При подходяща педагогическа среда и добре подредена концептуална схема на знанието, се оказва, че всички деца могат да станат отличници по математика. Ние сме на път да докажем точно това в България”, коментира Явор Джонев.

По неговите думи, имаме шанс да станем първата страна в света, в която всички завършващи ученици са отличници по математика. Не просто реформата, а пълната трансформация на образователната ни система ще се случи скоро и от това зависи бъдещето на България, допълни той.

Явор Джонев въвежда у нас системата за преподаване на математика JUMP Math преди четири години. Основно предимство на канадския метод е, че води до успешно усвояване на материала и до много по-добри резултати за всички ученици.

Коментар