AMD се подсили с мениджър от Intel

Джим Андерсън ще води Групата за изчислителен и графичен бизнес на AMD

Джим Андерсън ще води Групата за изчислителен и графичен бизнес на AMD

Джим Андерсън, бивш мениджър от Intel, се присъединява към конкурента AMD, където ще заема поста на вицепрезидент и ръководил на Групата за изчислителен и графичен бизнес.

43-годишният Андерсън ще отговаря за всички аспекти на стратегията, управлението на бизнеса, инженерните дейности и продажбите на изчислителните и графичните продукти и решения на AMD.

„Със своя технически и бизнес опит, Джим е още едно силно попълнение в ръководния екип на AMD. Неговото дълбоко познаване на индустрията и доказаната способност да трансформира бизнеса към печеливш ръст го правят идеален кандидат за ръководител на изчислителния и графичен бизнес”, коментира назначението д-р Лиса Су, президент и CEO на AMD.

Като част от екипа на Intel, Джим Андресън приключи придобиването и успешното интегриране на бизнеса с процесори Axxia от Avago Technologies. През последното десетилетие той е заемал ръководни постове в Avago и LSI Corp., където е отговарял за стратегическо планиране, маркетинг, инженеринг, продажби и мениджмънт.

Преди да постъпи в LSI, Джим Андерсън е заемал стратегически роли в планирането на Intel за мобилни и сървърни процесори, освен позициите като микропроцесорен архитект, посочиха от AMD.

Коментари по темата: „AMD се подсили с мениджър от Intel”

добавете коментар...

  1. Шимо

    Файда – йок!

Коментар