TravelMate P236 – ноутбук за работа и безкомпромисна мобилност

acer_travel_mate_p236_1

Новата процесорна архитектура Broadwell на Intel вече работи в полза на потребителите на Acer TravelMate P236. В сърцето на този ноутбук има процесор Intel Core i3 5005U наред с 4 GB оперативна памет, 500GB твърд диск и матов екран с резолюция от 1366×768 пиксела, като са възможни конфигурации с процесор до Core i7, SSD до 256GB и Full HD екран.

TravelMate P236 съчетава качества, които всеки бизнес потребител търси – производителност, удобство за продължителна работа и мобилност.

Тънък и приятен дизайн

acer_travel_mate_p236_4

Елегантен и изчистен – такъв е външният вид на TravelMate P236. Долната част на корпуса е направена до голяма степен от пластмасови компоненти за повече лекота. Гърбът на дисплея пък е изработен от чист полиран алуминий. Той е приятен на вид и нежен при докосване. Ако, както казват от Acer, капаците на тази серия са замислени да наподобяват фин текстил, то капакът на TravelMate P236 би трябвало да е коприна. Единствено острите ъгли изискват леко повишено внимание от потребителя.

acer_travel_mate_p236_7

Не може да не се подчертае и особеното място на диодните индикатори за батерията и електрозахранването. Те са разположени в десния заден ъгъл на работния панел, „нагоре” от клавиатурата. При затваряне на капака те остават лесно видими отвън дори и при затворен капак.

Лаптопът на Acer има дебелина от 2 см и тежи 1,5 кг, което го прави лесно преносим и удобен за ползване в движение.

Клавиатура и периферия

acer_travel_mate_p236_3

Хората, които пишат интензивно, бързо могат да свикнат с клавиатурата на P236. Изисква се лек натиск, реакцията е ясна и отчетлива, което прави писането приятно. Силно впечатлява работата в тиха среда – клавишите произвеждат лек и тих звук, който не дразни дори при писане по-бързо и с повече сила.

Отдясно на корпуса са разположени два USB порта, от които един поддържа стандарта USB 3.0. Заедно с тях има HDMI порт за свързване с външен дисплей и мрежов порт RJ 45 за локална мрежа. Тук е разположен и входът за зарядния кабел. Отляво пък са подредени вход за слушалки и слот за SD карта.

acer_travel_mate_p236_8

В зависимост от свързаната периферия, този подход може да ограничи работното пространство отдясно на лаптопа, където обичайно се позиционират дясната ръка с мишка и подложка за нея. Тъчпадът безспорно заслужава да бъде похвален, заради впечатляващо големия си размер – 10,6 на 6 сантиметра.

Издръжлива батерия и матов екран

Батерията може да осигури до 9 часа спокойна работа в автономен режим, по информация от производителя. Това е повече от  задоволително за бизнес-потребителите – почти пълен работен ден!

acer_travel_mate_p236_5

Дисплеят е матов, с диагонал от 13,3 инча и разделителна способност 1366×768 пиксела (може да се поръча и вариант с Full HD). Матовият екран позволява работа без отблясъци и отражения при наличието на смесена светлина.

Яркостта на дисплея е подобрена в сравнение с предходните модели от серията, както и други ноутбуци на Acer, така че P236 може да бъде и добро решение за продължителна работа на открито.

Процесорна мощ

Безспорно един от най-големите поводи за гордост на TravelMate P236 е неговият Intel процесор от най-ново поколение. Вграденият двуядрен, 4-нишков Intel i3-5005U с 3 MB кеш e „роден” от Intel през първото тримесечие на настоящата година, тоест – „съвсем пресен” (самостоятелна цена 275 долара, според Intel). Произведен е по 14-нанометров процес, което означава не само компактност и лекота, но и максимална енергийна ефективност. Acer е предвидил възможност за конфигуриране на ноутбука с  процесори до Core i7.

Енергийна ефективност

acer_travel_mate_p236_2

Intel Core i3-5005U е двуядрен процесор с ултра-нисък волтаж, базиран на архитектурата Broadwell. Номиналната му мощност е 15 вата, а при изключен режим – 0,3 вата. Благодарение на тази особеност и цялостния си дизайн – включително софтуерното управление на потреблението на енергия  –  TravelMate P236 е отличен с Energy Star сертификат за енергийно ефективна електроника. Това постижение включва и времето за влизане в икономичен режим на работа – по подразбиране то е 30 минути, а времето за изключване на дисплея при липса на активност е 10 минути. Предвидени са и редица други функции за пестене на енергия.

Шум и температура

acer_travel_mate_p236_6

Acer TravelMate P236 е тих и кротък, когато не работи интензивно – вентилаторът мълчи. Това се променя осезаемо по време на операции, които създават по-сериозно натоварване: вентилаторът стартира малко след началото на работата на „тежките” приложения. Шумът от около 40 децибела може да направи впечатление при работа в тиха среда като библиотека, например. Добрата новина е, че машината запазва забележително ниска работна температура по време на натоварване – най-много 45°C дори при продължителни силно натоварване.

Сертификат за работа със Skype за бизнеса

Всички лаптопи от тази серия са сертифицирани да осигуряват високите стандарти за звук и картина на Skype за бизнеса. За целта техният хардуер може да гарантира, че всяка дума ще бъде чута ясно, с минимален фонов шум и без ехо.

acer_travel_mate_p236_10

Сигурност

Предвид постоянното пътуване и работата в условия на пълна мобилност,  TravelMate P236 е носител на всички функции за сигурност, разработени от Acer за неговите бизнес-ноутбуци. Това включва модул за управление на пароли, технология за запазване на данните при кражба, както и лицево разпознаване при стартиране на компютъра.

Acer_Reliability_Logo_BGЛаптоп за усърдна работа и удобство при мобилност

Накратко, TravelMate P236 е работен лаптоп за бизнес-потребители с чудесна системна конфигурация и отлична производителност. Въпреки, че шумът и разположението на работните портове налагат известен компромис, машината е повече от подходяща за усърдна и продължителна работа в условията на постоянни пътувания, благодарение на издръжливата си батерия и малкото си тегло в съчетание с добре защитения дисплей и изчистения дизайн.

Ноутбукът Travelmate P236 е продукт в обхвата на програмата Acer Reliability Promise. Това означава, че купувайки този модел, бизнес потребителите защитават на 100% своята инвестиция. В случай на повреда на компютъра през първата година на експлоатация, Acer поема ангажимент да възстанови на клиента цялата заплатена за устройството сума, като същевременно ремонтира и върне ноутбука на неговия собственик.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар