LAUNCHub инвестира 200 хил. евро в GoMama

Краткосрочните планове на GoMama включват старта на първата професионална GoMama академия

Краткосрочните планове на GoMama включват старта на първата професионална GoMama академия

Онлайн платформата за поръчка на професионална помощ за дома GoMama привлече инвестиция от фонда LAUNCHub, която ще се използва за разширяване на бизнеса и развитие на нови пазари.

Бюджетът в размер на 200 000 евро ще бъде разпределен на два етапа в развитието на компанията. Първата половина ще се инвестира в усъвършенстване на услугата и подготовка на повече висококвалифицирани домашни помощници в професионална академия.

Втората половина от инвестицията ще покрие разходите на компанията за проучване на потенциалните външни пазари и експанзия на бизнеса извън България.

Краткосрочните планове на GoMama включват старта на първата професионална GoMama академия, в която всички кандидати за работа като домашни помощници ще получават квалификация и професионален тренинг. В следващите месеци младата компания ще представи нов бранд, с който ще оперира глобално и ще разработи мобилно приложение.

Уеб-базираната платформа за поръчка на домашна помощница GoMama съществува от година и половина и предлага дигитален начин за поръчка на услуги като чистене, гладене и подреждане.  Създаването на платформата e вдъхновено от глобалната тенденция за дигитализиране на подобни услуги през последните години в целия свят. Компанията е първата по рода си на българския пазар.

Онлайн платформата дигитализира всички организационни процеси чрез модел, в който клиентът има възможност да наеме, менажира и смени домашната си помощница с няколко клика. При поръчка клиентите получават всякакви домакински услуги в рамките на 4 часа, без вида на услугите да влияе на цената.

В компанията работят домашни помощници на пълен работен ден и трудов договор, което предлага решение както за търсещите, така и за предлагащите подобни услуги. За изпълнителите на услугата системата организира максимална заетост, така че те да печелят повече, отколкото работейки сами.

Така компанията работи и за легализирането на сектора, в който доминират предлагането на нерегламентирани услуги и заплащането „на ръка”, без задължителните данъци и осигуровки. Всички служители преминават специално обучение за по-добри резултати и получават рейтинг и оценка от клиента след почистване.

Коментар