Предстои конференция ISTA Con за иновации в софтуера

Тази година ISTA Con ще предложи повече теми и дискусии за нови технологии от областта на софтуера

Тази година ISTA Con ще предложи повече теми и дискусии за нови технологии в областта на софтуера

Петото издание на международната конференция за разработчици и експерти за осигуряване качеството на софтуера ISTA Con ще се проведе на 18 и 19 ноември в София.

Името на събитието ISTA вече носи ново значение: Innovation in Software Technologies and Automation Conference (ISTA Con). Промяната цели да подчертае разширения тематичен обхват на конференцията, насочен към споделяне на иновации в посока създаване на по-добър софтуер.

ISTA стартира преди пет години с основен фокус върху осигуряването на качествен софтуер и автоматизация, като всяко следващо издание добавя актуални теми от цялостния процес за разработка на софтуерни приложения.

Процесът за избор на лектори за тазгодишната ISTA Con конференция вече е отворен, предложения за сесии ще се приемат до 30 юни, съобщиха организаторите.

Темите могат да покриват всички сфери на софтуерната разработка, включително, но не само: платформи за разработка, облачни технологии, мобилни системи, осигуряване на качеството и автоматизация, системи за сигурност, гъвкави (Agile) методологии за разработка на софтуер, DevOps и др.

Сесиите са организирани в 3 тематични потока и ще се провеждат паралелно на 19 ноември. В деня преди същинската конферентна част ще бъдат организирани 8 практически семинара за ограничен брой посетители, които ще имат възможност, ръководени от ментори, да решават реални казуси от практиката.

ISTA Con се организира от пет от най-големите ИТ компании в България: SAP Labs Bulgaria, Infragistics, VMware, Musala Soft и Experian. Миналогодишното издание на конференцията събра повече от 600 софтуерни разработчици и ИТ специалисти.

Коментар