Windows 10 ще се развива като услуга

Windows 10 идва с множество нови възможности и обещание за регулярни ъпдейти на функциите

Windows 10 идва с множество нови възможности и обещание за регулярни ъпдейти на функциите

Microsoft ще предлага Windows 10 като типична услуга – системата ще се развива постоянно с винаги разрешени ъпдейти, разкри пред журналисти в София регионалният маркетинг мениджър на Microsoft Бранимир Джурович.

Подобен подход носи съществено предимство за потребителите – те ще получават новите функционалности веднага щом са готови. Освен това вече самите потребители тестват новите характеристики и дават своите отзиви на екипа на Microsoft чрез участие в програмата Windows Insider Program.

От 29 юли започва безплатният ъпгрейд до Windows 10 за потребителите на Windows 7 и Windows 8.1

От 29 юли започва безплатният ъпгрейд до Windows 10 за потребителите на Windows 7 и Windows 8.1

Microsoft наблегна на факта, че Windows 10 се явява базова операционна система за всички типове устройства. Това означава предимства като обща платформа за разработка, подобрена сигурност, управление и съхранение за широк спектър от устройства и улеснена работа за потребителите на настолни и мобилни компютри, таблети, конзоли, смартфони и др.

Windows 10 включва множество нови възможности, вкл. технология Cortana, управление с глас, писалка и жестове, облачно хранилище OneDrive, нов браузър Microsoft Edge, виртуален десктоп, достъп до магазин за приложения, Office пакет и др.

От 29 юли започва безплатният ъпгрейд до Windows 10 за потребителите на легални версии на Windows 7 и Windows 8.1. По-късно се очакват и първите нови устройства с Windows 10, съобщиха от Microsoft.

Коментари по темата: „Windows 10 ще се развива като услуга”

добавете коментар...

  1. Мда

    Тази новина не е много приятна като цяло.. Разбирай: плащай регулярно и постоянно за да ползваш… 🙁

  2. Шимо

    Пробвал съм тази ОС и мога да кажа че с нищо не ми грабна съзнанието. Има нещо сбъркано в нея. Прилича на рекламно пано.

  3. Нафарфорий

    Иване, да не забравиш да се снимаш на видео, за да ти видим физиономията когато ъпгрейдваш и инсталацията фейлва със обновен екран на смъртта вместо син BSOD с шарен плочков мигащ и предизвикващ епилептични припадъци. 🙂

    Тази история много нетърпеливи хора ще почнат да я разказват.

    След това не можеш да си възстановиш стария виндоус, защото фейла не е бил на края в инсталацията.

    След това не можеш да си върнеш данните и стария виндоус – правиш отчаян опит с чиста инсталация с пълно форматиране на хардиска и виждаш че ти трябва нов компютър, защото от MS са решили, че ти трябва нов да си купиш компютър и нов телефон специално оптимизирани да работят само с Windows 10 🙂

  4. harry

    dreme mi na patoka:-))))))))))))))

  5. Ivan

    Не спя. Чакам с нетърпение.

Коментар