Apple планира собствена мрежа за облачни услуги

Apple ще модернизира облачната си инфраструктура, за да повиши скоростта на клауд услугите

Apple ще модернизира облачната си инфраструктура, за да повиши скоростта на клауд услугите

Apple възнамерява да изгради собствена мрежа за облачните си услуги. Компанията цели да повиши скоростта на предаване на данни, като модернизира дейта центровете със собствено оборудване, за да конкурира по-успешно клауд доставчици като Amazon, Google и Microsoft.

Новата инфраструктура ще позволи на Apple да обезпечи по-бърза доставка на съдържание и да подобри работата на услуги като iCloud, iTunes и Siri, както и на Apple Music, която бе обявена по-рано тази седмица, предаде Блумбърг.

Скоростта на предаване на данни се явява една от най-важните предпоставки за успех на музикалната стрийминг услуга. По план, Apple Music трябва да привлече над 100 милиона абонати.

Наред със съществуващите технологии от външни доставчици, които свързват центровете за данни на Apple в Калифорния, Невада, Северна Каролина и Орегон, компанията планира да използва в мрежата си ново оптично оборудване и линии, поддържащи скорост от стотици Gbps (гигабита в секунда).

Apple ще продължи да използва сървъри HP, комутатори Cisco и технологии от други доставчици, но същевременно преговоря с партньори за разработка на собствено оборудване за мрежите си.

Коментар