CommVault с първа изява на българския пазар

За първи път в България бяха представени продуктите за сигурност на компанията CommVault Systems Inc. Това стана по време на семинар за корпоративни решения за защита и управление на информацията, организиран от дистрибутора COMPUTER 2000 България и издателствата New Tech Publishing и Българска издателска компания.
Продуктите на CommVault са предназначени за големи фирми, подчерта Грег Лайт – технически директор за Югоизточна Европа, който изнесе презентация за напълно интегрирани решения за управление на данни. Управлението от единна конзола улеснява в голяма степен работата на системните администратори и им дава много по-широк поглед върху цялата мрежа и всичко случващо се в нея, посочи Лайт. CommVault решенията са платформено независими и работят с Windows, Unix, Linux и Solaris.
Един от най-наболелите проблеми на системните администратори днес е кражбата на критично важна информация в корпорациите. Адекватен механизъм за решаването му лансира по време на форума компанията McAfee. Нейният продукт Data Loss Prevention предпазва дори от сваляне на скрийншоти и качване информация на преносими запаметяващи устройства (напр. USB стикове), посочи Тамас Барна- технически директор за Източна Европа.
McAfee акцентира върху решенията за защита, предназначени за корпоративни клиенти, вкл. Data Loss Prevention, Intrusion Prevention Systems и Vulnerability Management. Всички продукти на компанията – от антивирусните програми до цялостните решения, се управляват от единна конзола, която улеснява управлението и дава общ поглед върху защитата и заплахите на мрежата.
Софтуер за резервно копиране и възстановяване при бедствие представи компанията Acronis. Съществено предимство на продуктите е възможността за правене на Live backup (т.е. докато операционната система работи) и възстановяването върху различен хардуер, поясни Михаел Денцлер – технически директор на Acronis Германия. Възможно е също така архивирането на отворени файлове.
“Поканихме конкуриращи се в световен мащаб компании, произвеждащи сходни или допълващи се продукти. По този начин клиентът сам ще прецени кое е най-доброто решение за неговата организация”, коментира Станислав Костадинов, управител на COMPUTER 2000.
Конференцията се проведе със съдействието на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, Държавната комисия по сигурността на информацията и Асоциацията за информационна сигурност (ISECA). Във форума участваха също компаниите Microsoft Bulgaria и SGS Bulgaria, както и корпоративни клиенти от ранга на Булгаргаз, Софийска Вода, Globul, Пощенска банка, Държавната агенция по национална сигурност, Народното събрание и др.

Коментар