Отпада знаково ограничение в Twitter

Потребителите на Twiiter ще могат да изпращат и получават съобщения с дължина 10 000 символа

Потребителите на Twiiter ще могат от началото на юли да изпращат и получават съобщения с дължина 10 000 символа вместо досегашните 140

Twitter планира важна промяна от юли. Ще отпадне знаковото ограничение от 140 символа за личните съобщения. Дължината на туитовете обаче ще остане същата, а именно – 140 символа.

Вече почти девет години – от момента на стартиране на Twitter – потребителите на микроблогърската мрежа могат да публикуват кратки статуси с размер до 140 символа. При обмен на съобщетия важи същото ограничение.

Но от началото на юли потребителите ще получат възможност да изпращат и получават съобщения с размер до 10 000 символа. Основната функционалност на социалната мрежа – туитовете – ще останат незасегнати от промяната.

Към май тази година Twitter имаше 300 милиона активни потребители. Бизнес моделът на компанията обаче куца, в резултат на което главният изпълнителен директор Дик Костоло бе освободен от поста си преди броени дни след продължителен натиск от инвеститорите.

Коментари по темата: „Отпада знаково ограничение в Twitter”

добавете коментар...

  1. Ивко

    Накрая след промените с какво ще се различава твитера от един прост блог свързан в соц. мрежа?

    Трудно е да го преглътнат, но вече си е отживелица няма какво повече да изстискат от тази система – една от многото в интернет за събиране и продажба на лични данни и реклами на стада овце 🙂

Коментар