Samsung изуми с прозрачни и огледални дисплеи

Огледалният екран на Samsung може да замени не само витрините и пробните, но дори и домашните огледала

Огледалният екран на Samsung може да замени не само витрините и пробните, но дори и домашните огледала

Samsung показа нов тип екрани, които със своите характеристики са без аналог в индустрията. Компанията е създала дисплеи-огледала и напълно прозрачни екрани със 100% цветови обхват.

Изградени на базата на органични светодиоди (OLED), подобни дисплеи ще намерят приложение в сферата на търговията и рекламата, както и в домовете вместо традиционните огледала.

Иновативният OLED дисплей на Samsung използва технология Intel RealSense, която позволява създаване на реалистични изображения на стоките и максимална интерактивност с потребителя. Технологията извършва триизмерно сканиране на обекти, вкл. хора.

Така например, ако купувате дрехи в магазина, дисплеят ще ви покаже как изглеждате облечени с тях – достатъчно е само да ги изберете от каталога. Новите екрани на Samsung могат да заменят не само витрините и пробните, но дори и домашните огледала.

Компанията за бижута Chow Sang Sang е един от първите клиенти на прозрачния OLED екран. Тя вече е създала виртуална стая с дисплеи-огледала, в която купувачите могат да видят себе си с гривна на китката или колие на врата, докато самите бижута се пазят на сигурно място.

Напълно прозрачният екран на Samsumg може да се използва като високотехнологично информационно табло

Напълно прозрачният екран на Samsumg може да се използва като високотехнологично информационно табло

В допълнение, Samsung е разработила напълно прозрачен дисплей с резолюция Full HD. Според производителя, подобен екран може да се използва като високотехнологично информационно табло.

Други производители също имат разработки на прозрачни течнокристални екрани, но устройствата на Samsung се отличават със 100% обхват на цветовото пространство и минимално време за реакция от 0,001 милисекунди.

Коментари по темата: „Samsung изуми с прозрачни и огледални дисплеи”

добавете коментар...

  1. Иван

    Горко им на тези, които обичат да пият. Съвсем ще се загубят в реалноста на физическия свят.

  2. кунчо

    дали “безопасните камиони” на Samsung са ви интересни?…

Коментар