Нова услуга YouTube Gaming ще конкурира Twitch

Игрите в YouTube Gaming могат да се излъчват с честота 60 кадъра в секунда и  автоматично да се преобразуват в YouTube видео

Игрите в YouTube Gaming могат да се излъчват с честота 60 кадъра в секунда и автоматично да се преобразуват в YouTube видео (снимка: YouTube Blog)

Google планира да пусне ново приложение и сайт YouTube Gaming за феновете на компютърните и видео игри. В момента услугата е на етап затворени тестове, като се очаква да стане масово достъпна през лятото.

YouTube Gaming ще конкурира пряко услугата Twitch, която предлага „живи” предавания на геймърски видеа  и състезания по кибер-спортове. Собственик на Twitch е най-големият интернет търговец Amazon.

В момента базата на YouTube Gaming включва над 25 хиляди игри, всяка със своя страница, на която е публикувана всевъзможна информация за проекта и свързаните с него видео-клипове. Феновете могат да се абонират за тематични канали, както и да получават известия за нови предавания.

Търсещият механизъм на услугата е оптимизиран за игри – така например, ако въведете думата Call, веднага ще получите връзки към страници на Call of Duty, Call of Juarez и Call of Cthulhu, а не към клипа Call Me Maybe.

Предаванията на игри могат да се излъчват с честота 60 кадъра в секунда и  автоматично да се преобразуват в YouTube видео, уточнява разработчикът на новата услуга.

Коментар