Софтуерна академия обучава и безплатно

Софтуерна академия обучава и безплатно
Фирми финансират и осигуряват работа на най-добрите
09/08/2006
Националната академия по разработка на софтуер (НАРС) прие за безплатно обучение 60 души по специалностите "Въведение в програмирането със C#" и "Въведение в програмирането с Java". Курсовете започнаха на 7 и 8 август и се провеждат тази година за трети пореден път в София, като броят на курсистите постоянно нараства, твърдят от академията в
“IT in the PRESS”.
Обучението обхваща основите на програмирането. В продължение на 6 седмици курсистите се обучават в компютърните зали на НАРС под надзора на инструктори.
Курсовете се провеждат на два етапа. След първия има практически изпит по изучавания материал, след който отпадат половината от курсистите, посочват от НАРС. Второто ниво завършва с финален изпит, който служи за прием за обучение в следващите нива.
След въведителните курсове се провежда изпит за проверка на придобитите знания. Най-добре представилите се студенти, след интервюта с работодатели от софтуерния сектор, се приемат за няколкомесечно обучение по програмите "Core Java Developer" и "Core .NET Developer" по стипендии от тези фирми. Успешно завършилите обучението студенти започват работа по специалността. Някои фирми предлагат освен финансиране на обучението и парична стипендия по време на курса.

Коментар