Packard Bell извади DVD рекордер с твърд диск

Packard Bell извади DVD рекордер с твърд диск
Новото устройство е и мултимедиен център за забавление
09/08/2006
Компанията Packard Bell пусна на пазара DVD рекордер с вграден твърд диск. Multimedia Recorder идва във варианти с капацитет на диско от 80GB, 160GB, 250GB и 400GB. Устройството може да записва и съхранява телевизионни предавания с продължителност до 480 часа, а оптичните носители са във формат DVD+-R, DVD+-RW, съобщиха от дистрибутора Computer 2000 България.
Мултимедийният рекордер е също и DVD плейър, който поддържа Dolby Digital и DTS аудио. Може да възпроизвежда всички DVD и DivX дискове, като е съвместим с всички версии, вкл. и DivX6. Рекордерът предоставя пълния набор входно-изходни интерфейси: SCART видео изходи, оптични и цифрови коаксиални аудио изходи, S-Video, DV и USB входове.
Устройството на Packard Bell e и мултимедиен център за забавления. S-Video, DV и USB входовете, разположени на предния панел, са много удобни за копиране на снимки, музикални и видео файлове от външни устройства за пренос на данни и цифрови камери върху твърдия диск. Потребителят може да подрежда, разделя и съединява видео файлове директно в рекордера, чрез дистанционното управление или от екранното меню. Може да си направи и слайдшоу от фотографии, като добави и музикален съпровод. В рекордера е внедрена технологията DiamondCopy за кристално чисти бекъпи на VHS касети.
Файлове, съхранени на USB устройства, лесно се прехвърлят на DVD. 400GB модел на рекордера може да съхрани до 600 DivX филма, 100 000 MP3-ки или 400 000 JPEG файла. Процесът на копиране е бърз и сигурен, благодарение на възможностите на софтуера EasyCopy за високоскоростен запис със скорост 12x при копиране от твърдия диск на DVD носител.
Функцията Dual Playback позволява едновременно запис и възпроизвеждане в реално време. Друга функция, PastCapture, съхранява в буфера на рекордера телевизия, излъчена от един канал с продължителност 3 часа. Тя се използва за запис на предаване, което вече е свършило.

Коментар