Топ мениджъри са освободени от Microsoft

Като мениджър на Nokia, Стивън Елоп релизира сделката по поглъщане на финландската компания от Microsoft

Като мениджър на Nokia, Стивън Елоп релизира сделката по поглъщане на финландската компания от Microsoft

Сериозни промени в ръководството на Microsoft предприе CEO-то Сатя Надела. Корпорацията напуска Стивън Елоп, изпълнителен вицепрезидент на подразделението Devices Group, който подготви поглъщането на Nokia и дори бе спряган за шеф на Microsoft.

Елоп напуска Microsoft за втори път. Той постъпи в компанията през 2008 г. на позицията президент на подразделението Business Division (разработчик на Office). През 2010 г. Елоп стана президент и главен изпълнителен директор на Nokia в момент, когато финландският производител на телефони се нуждаеше от промяна.

През септември 2013 г. Microsoft обяви, че придобива бизнеса на Nokia със смартфони, а Елоп се върна в компанията на нова длъжност и като част от борда на директорите. Преди да постъпи в Microsoft Стивън Елоп беше генерален директор на Juniper Networks и президент по глобални операции в Adobe Systems. Заемал е и различни позиции в компанията Macromedia, придобита от Adobe през 2005 г.

Смартфон бизнесът на Nokia вече е интегриран в структурата на Microsoft и изглежда, че от Елъп повече няма нужда. Неговото място заема Тери Майерсън,  който ще оглави новото подразделение Windows and Devices Group, което обединява две направления – за Windows и устройствата с бранда на Microsoft, вкл. таблети Surface (Operating Systems Group и Microsoft Devices Group).

Заедно с Елоп компанията напускат Кирил Татаринов – изпълнителен директор на Microsoft Business Solutions, Ерик Рудър – изпълнителен вицепрезидент на Advanced Technology & Education и Марк Пен – изпълнителен вицепрезидент и директор по прогнозиране. Няма яснота къде ще продължи кариерата на Стивън Елоп.

Обновеният мениджърски екип на Microsoft ще се състои от 12 души. По думите на главния изпълнителен директор Сатя Надела, новата организационна структура ще позволи на Microsoft да се концентрира в три ключови направления – инструменти за бизнеса и повишение на продуктивността, облачни платформи и персонални компютри, като целта е да бъде съкратено времето за пускане на нови продукти.

Коментари по темата: „Топ мениджъри са освободени от Microsoft”

добавете коментар...

  1. xyz

    Те напускат, но с огромни обещетения, с които поне 10-ина години могат да са безработни и пак да живеят охолно. А някои от тях, като Елоп, може да са освободени “формално”, с цел поглъщане на следващата компания.

  2. boby

    @Фофу
    Кирил Татаринов е руснак. Тъй де – с руски корени.

  3. :-)

    Свършили са си работата и чао. В трудовите книжки на директорите е много забавно …директор, безработен, директор, безработен. Корпоративни “пинизи”.

  4. Фофу

    “Заедно с Елоп компанията напускат Кирил Татаринов …”

    Гледай на какви яки длъжности имало българи. Предполагам е българин …

  5. nvn

    good news..

Коментар