Toshiba отстъпва ТВ бранда си на Compal и в Европа

Тайванската компания Compal придоби права да продава телевизори Toshiba в Европа

Тайванската компания Compal придоби права да продава телевизори Toshiba в Европа

Toshiba подписа лицензионно споразумение с Compal, съгласно което производителят от Тайван получава права да продава телевизори с японската марка на пазара в Европа.

Подобен договор между Compal и Toshiba вече действа на територията на Северна Америка, съобщи digitimes.com. Освен това Toshiba води преговори с тайванския си партньор за лицензиране на своя ТВ бранд и в страните от Югоизточна Азия.

Toshiba следва план за оптимизация на бизнеса с цел да стабилизира приходите си. Компанията не възнамерява да излезе напълно от пазара на телевизори – тя ще продължи да разработва и продава 4K телевизори в Япония, произвеждани от китайски компании.

По-рано се появиха информации, че Toshiba ще прекрати участието си в съвместно предприятие за телевизори с един от своите партньори в Египет и, че ще продаде индонезийския си завод за телевизори.

Процесът на реорганизация в Toshiba се фокусира върху три основни направления: електроника, инфраструктура и здравеопазване. Компанията си поставя за цел да достигне оперативна печалба в размер на 3,8 млрд. долара през финансовата 2016 г.

Коментар