Nokia не се е отказала от телефонния бизнес

Nokia ще се заеме с разработка и лицензиране на мобилни телефони веднага щом през 2016 г. изтече договорът й с Microsoft, разкри CEO-то Раджив Сури

Nokia ще се заеме с разработка и лицензиране на мобилни телефони веднага щом през 2016 г. изтече договорът й с Microsoft, разкри CEO-то Раджив Сури

Nokia ще започне наново бизнес с мобилни телефони, веднага щом през 2016 г. изтече срокът на действие на споразумението й Microsoft, твърди Ройтерс.

Финландската компания, която преди години беше най-големият производител на мобилни телефони, планира да се завърне на този пазар, потвърждава шефът на Noki Раджив Сури в интервю за немското издания Manager Magazin.

По неговите думи, Nokia ще се заеме с разработка и лицензиране на мобилни телефони веднага щом през следващата година изтече договорът с Microsoft, който й забранява към момента да участва на този пазар.

„Ще търсим подходящи партньори”, казва CEO-то. „Microsoft произвежда мобилни телефони. Ние можем просто да ги проектираме и да ги направим достъпни за лицензиране заедно с търговска марка”, разкрива той плановете на компанията.

Миналата година Nokia продаде на Microsoft подразделението си, което се занимаваше с разработка, производство и продажби на мобилни телефони. Към момента обаче Microsoft все още не успява да разгърне този бизнес в голям мащаб и делът й на пазара е под 3%.

Наскоро софтуерният гигант от Редмънд реши да влее губещото подразделение за телефони в структурата, която се занимава с Windows. Стивън Елоп – мениджърът, под чието ръководство Nokiа сключи сделката с Microsoft и който оглавяваше Devices, напуска Microsoft.

Коментари по темата: „Nokia не се е отказала от телефонния бизнес”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Nokia FOREVER

Коментар