Мобилно SAP приложение помага на онколозите

Йордан Илиев, ИТ директор на Националната онкологична болница, демонстрира мобилното приложение Smart DI по време на SAP конференция във Франкфурт

Йордан Илиев, ИТ директор на Националната онкологична болница, демонстрира мобилното приложение Smart DI по време на SAP конференция във Франкфурт

Националната онкологична болница демонстрира за първи път мобилното приложение Smart DI, разработено от българската компания Sqilline, по време на конференция във Франкфурт, Германия. Йордан Илиев, ИТ директор на болницата, бе специален гост на SAP Mobile Customer Conference 2015, посветена на мобилните технологии.

Smart DI е базирано на облака мобилно приложение за образна диагностика и консултация между лекари. Софтуерът дава на медицинските специалисти сигурен достъп за преглед и анализ на пациентски изследвания от мобилни устройства, без ограничение от време и местоположение.

„Грижата за пациенти с онкологични заболявания изисква навременна реакция за преглед на резултатите, анализ и поставяне на диагноза. Smart DI гарантира това за нашите специалисти, давайки им възможност да споделят коментари относно диагнози и лечение. В допълнение, приложението позволява бързо споделяне на резултати от изследвания с пациентите”, посочи Йордан Илиев.

Мобилното приложение работи с всички видове модалности в областта на образната диагностика – ултразвук, мамограф, компютърен томограф и др. То е базирано на мобилните услуги на SAP Hana Cloud Platform, което гарантира високо ниво на сигурност по целия път от сървъра, през платформата, до мобилното устройство, както и лесно управление и контрол на достъпа до оторизация.

При затваряне на приложението, всички пациентски данни се изтриват автоматично от мобилното устройство и се запазват само на сървъра на болницата, уточниха от разработчика. Sqilline е партньор на SAP за внедряване на мобилни решения, базирани на облачната платформа на немската компания.

Коментари по темата: „Мобилно SAP приложение помага на онколозите”

добавете коментар...

  1. Blah

    @Юзер: Предлагам това да го кажеш на всички онкоболни, които биха спечелили от тази система!

  2. Юзер

    Всяка жаба да си знае гьола. 🙂
    По-далеч от тиранозаври като SAP и прислугата на SAP.

Коментар