Microsoft може да вдигне лицензите за топ ноутбуци

Тайвански източници очакват поскъпване на лицензите за Windows, предназначени за лаптопи от висок клас

Тайвански източници очакват поскъпване на лицензите за Windows

Microsoft възнамерява да повиши цените на лицензите за Windows, предназначени за използване в ноутбуци от висок клас, твърди digitimes.com, позовавайки се на източници от тайванската хай-тек индустрия.

Преди време компанията предложи на производителите на компютри безплатни лицензи на Windows 8 за използване в устройства с малки екрани. В резултат на това, на пазара се появиха достъпни ноутбуци, които конкурират т.нар. хромбуци (мобилни компютри под управление на Chrome OS).

Сега обаче Microsoft може да прибегне до обратен подход – да увеличи цената на лицензите. Очаква се да поскъпнат версиите на Windows за мобилни компютри от висок клас с процесори Intel Core i7, дисплеи Full HD и други върхови технологии.

Все още няма подробна информация за това с колко ще бъде поскъпването на лицензите за Windows. Новината на тайванския източник не е потвърдена официално от Microsoft.

Коментари по темата: „Microsoft може да вдигне лицензите за топ ноутбуци”

добавете коментар...

  1. Бобър

    Те си имат политика, която е неразбирама за нас. Нека не се врем там, достатъчно е че политиците ни са подарили задниците ни на тях!

  2. Saevar

    еми като имаш кинти за скъп процесор я дай и за ОС с 2 думи 🙂

  3. Мартин

    ахахахахахахахахахах

Коментар