Xiaomi продаде 35 млн. смартфона за половин година

Тази година Xiaomi планира да достави на пазара между 81 и 100 млн. умни телефона

Тази година Xiaomi планира да продаде между 81 и 100 млн. смартфона

Китайският хит при смартфоните Xiaomi продължава да пише история. През първите шест месеца на годината компанията е продала 35 милиона устройства.

Резултатът от продажбите на Xiaomi през първото полугодие на 2015 г. е с 35% по-висок спрямо същия период на предходната година. За цялата 2014 г. ръководената от Лей Джун компания компания успя да продаде 61 милиона смартфона.

Тази година китайският производител планира да достави на пазара между 81 и 100 милиона умни телефона, което ще бъде поредният абсолютен рекорд в историята на компанията.

До края на лятото на пазара се очаква да излезе флагманският модел Mi5. Очаква се това бъде смартфон с 5,2-инчов екран с резолюция Quad HD 2560х1440 пиксела и 64-битов процесор Qualcomm Snapdragon 810 с осем изчислителни ядра, допълнен от 4GB оперативна памет.

Mi5 ще предложи също камера с резолюция 16 млн. пиксела. Несъмнено, подобен модел ще засили още повече позициите на компанията, която гледа все по-уверено и към пазарите извън Китай.

Коментари по темата: „Xiaomi продаде 35 млн. смартфона за половин година”

добавете коментар...

  1. :)

    Много са добри, поне флагманите – имах и ми3 и ми4. Много, много добри!

  2. :o)

    35 милиона боклука е правилното определение.
    Така се продава обем.

  3. peshotoshev

    До “лесно е”.Мноооого си заблуден.Работят перфектно и цените на новите модели никак не са ниски.

  4. Anonymous

    Тоест, ти си собстъвеник на Хиаоми и не си доволен? Сподели от какво. на какъв модел, за какво го използваш и какво не ти харесва. Защото аз имам други впечатления.

  5. лесно е

    35 млн боклука на нищожна, дори за Китай цена. Нека собствениците го признаем явно. Това не е апарат за безпроблемно използване.

Коментар