Toshiba пуска мултимедийни и гейминг лаптопи Satellite P

Лаптопите от актуализираната серия Satellite P на Toshiba се очакват на пазара у нас през третото тримесечие

Лаптопите от актуализираната серия Satellite P на Toshiba се очакват на пазара у нас през третото тримесечие

Toshiba обяви нова мултимедийна серия лаптопи Satellite P с 15,6-инчови екрани. Устройствата идват с набор от характеристики, специално ориентирани към мултимедийните ентусиасти за плавен гейминг при игри с по-тежка графика и бърз мултитаскинг, съобщиха от японската компания.

Актуализираните модели са с над  15% по-тънки в сравнение с предшествениците си от 2014 г., въпреки подобрените и по-мощни спецификации на серията. Очакват се на пазара през третото тримесечие на годината, но цените все още не са обявени.

Satellite P50-C ще се доставя с предварително инсталиран Windows 8.1, възможност за безплатен ъпгрейд до Windows 10 и бутон за бърз достъп до Cortana. Този модел, както и сензорният Satellite P50t-C идват с процесори до 5-то поколение Intel Core i7 за по-бързо обработване на видео и снимки и плавен гейминг.

И двата модела предлагат видеокарти до Nvidia GeForce GTX 950M с 4GB DDR3 VRAM, докато Satellite P50D-C е оборудван с ускорени процесори (APU) AMD A10 и графика AMD Radeon R6 за изпълнение на по-тежки задачи.

Satellite P50t-C разполага с Ultra HD 4K (3840×2160) сензорен дисплей с диагонал 15,6 инча и гъстота 282 пиксела на инч. Използваната IGZO технология подобрява живота на батерията и сензорния контрол и осигурява широк зрителен ъгъл. Реалистичността на изображенията се подобрява допълнително чрез ChromaTune.

Всеки Ultra HD модел включва предварително инсталиран софтуер ChromaTune, който позволява избор на най-добрия цветови диапазон, според съдържанието и приложенията. Аудио системата се базира на DTS Sound и премиум говорители harman kardon.

Satellite P50-C и P50t-C се предлагат с комбинация от бърз SSD заедно с твърд диск до 2TB или хибриден SSHD. Налични са три порта USB 3.0, единият от които поддържа функцията за зареждане в режим на неактивност – Sleep-and-Charge, технология за безжичен дисплей, HDMI порт с поддръжка на 4K и 2-в-1 Bridge Media слот със SD UHS-I поддръжка.

Коментар