Ще се обновяваме до Windows 10 на вълни

Windows 10 ще получат първи участниците в програмата за отворени бета тестове

Windows 10 ще получат първи участниците в програмата за отворени бета тестове

Microsoft замисля нова тактика за обновление до Windows 10, която се очаква да излезе в края на юли. Първоначално се считаше, че всички потребители ще могат да обновят системите си веднага и едновременно, но впоследствие компанията се e отказала от този подход.

Вместо това Microsoft ще приложи „вълнова” тактика за разпространение на Windows 10, като постепенно ще вдига темпото, твърди Liliputing.com. Така компанията ще избегне сривове в системата за обновяване, заради прекомерно натоварване.

Освен това, при първата вълна ъпдейти Microsoft ще може да проследи всички проблеми в системата за обновяване и да ги отстрани оперативно.

Windows 10 ще получат първи участниците в програмата за отворени бета тестове. След тях се нареждат потребителите, които са подали предварителни заявки за системата. Необходимите файлове ще бъдат заредени на компютрите по-рано, а след това Microsoft ще съобщи датите за инсталиране и активация.

Нови компютри с Windows 10 ще излязат почти веднага след пускане на системата, тъй като Microsoft планира да достави незабавно версия 10 на ОЕМ производителите. Конкретни срокове обаче не се споменават, освен датата 29 юли, на която Windows 10 ще стане достъпна.

Новата ОС ще се предлага както под формата на безплатно обновление за лицензираните потребители на Windows 7 и Windows 8.1, така и във вид на дистрибуция на оптични носители. Разглежда се възможността за пускане на Windows 10 и на USB флашка.

Базовата версия на Windows 10 и нейната модификация Pro ще излязат на 29 юли, докато версиите Windows 10 Enterprise и Windows 10 Education ще се появят на 1 август. Датата за излизане на версия Windows 10 Mobile за смартфони и таблети все още не е обявена.

Коментари по темата: „Ще се обновяваме до Windows 10 на вълни”

добавете коментар...

  1. sero

    Anonymous, за разлика от теб аз не говоря от името на Google, a от личен опит! Ползвам Линукс повече от 10 години и тествам на практика софтуера! В бизнеса софтуера е екосистема – никой не ползва само една програма и е страшно зависим от доставчици и партньори! Трябва ти Офис пакет, САПР, КАД и една камара писани специално за теб приложения обвързани с този софтуер. Това са десетилетия труд, огроми масиви натрупана информация и опит! Ти пробва ли “графичния” софтуер за Линукс? Работил ли си с Гимп, Крита и разните там програмки и си ги сравнявал с интегрираните продукти на Адобе или Корел в реалното производство – предпечат, дизайн, реклама?! Сравнявал ли си Active Directory със Spacewalk – в банка или завод например? А Линукс отдавна се ползва като клъстер за рендиране и постобработка в CG индустрията което не значи, че е сменил десктопа на 3д артистите които имат нужда от разнообразен софтуер, който е главно под Уиндос!

  2. Anonymous

    sero, “accounting software for linux” или “graphics software for Linux” в гугъл и ще видиш резултата. И мисля, ще ти излязат само безплатните версии. А ако провериш и платените версии как действат и какви функции имат ще останеш очарован. За адвокатските кантори съм съгласен. Обаче за бизнеса, ако говориш за Българиоя може би. Иначе за чужбина мога да ти постна 10 000 обяви за търсени специалисти с линукс десктоп профил. Последната обява, която гледах, изискваха да се знае spacewalk. Потърси да видиш какво е това. А за графичния софтуер, влизал съм в студиото, правило ефектите за Аватар. Гарантирам ти, че всичко е на Убунту. Само шеfовете имат някой и друг епълски лаптоп. Ефектите са правени под Убунту. И, не мисля, че Линукс ще убие Уиндос, въпреки, че за мен работи по – добре. Мисля само че ще бъде една добра алтернатива. Което е добре.

  3. sero

    Я кажете счетоводен, САПР и графичен софтуер за Линукс? Май си приказвате ей -така, без реална практика в бизнеса! За десктоп в бизнеса и реалното производство Линукс просто го няма! Разходете се из заводите, дизайн студията, счетоводните къщи, проектанските студия, адвокатаските кантори и ми посочете къде и как ползват Линукс десктопи? Аз работя в мебелния бизнес – постпроцесори, управляващи програми, CAD, дизайнери, счетоводство, разкрой -всичко е на Уиндос. Постоянно обзавеждаме офиси – никъде не видях Линукс. Аз отдавна си цъкам Линукс, но не съм сляп фен – факт, добър или лош Уиндос е тотален монопол при десктопа и от 15 години слушам как Линукс ще го убие!

  4. Anonymous

    Не знам как стоят нещата за ГИС, КАД и Архитектурен софтуер, но за счетоводен, офис, геймърски, учебен, графичен дизайн, за разработки на софтуер и т.н. линукс е превъзходен по всички показатели. А за сигурност няма да говоря. SELinux и apparmor поставят нещата на ниво, трудно достижимо за която и да е дистрибуция на уиндос. А, забравих, много филмови студия си правят ефектите на Линукс машини. Аватар мисля беше правен в такова студио. А няма да споменавам какъв процент от сървърите работят на Линукс или негово производно.

  5. Gygabite

    Както са свикнали да ограничават потребителите и да им връзват ръцете – никакъв шанс за джамовете. Мобилните устройства масово НЕ СА с уин! С офиса могат да държат бизнеса и администрацията, донякъде, но масовият потребител може да кара и с други операционни системи. И го прави всеки ден с Андроид и производните …

  6. дедо

    Не разбрахте ли, че ПРИЛОЖЕНИЯТА са ВАЖНОТО! Няма да изброявам, но ГИС, КАД, Архитектура, Счетоводство, Дизайн и милиони специализирани бизнес приложения са за Уиндос! На всяка една програмка от Линукс насреща стоят поне 10 фрее и още поне толкова платени за Уиндос. Почти всички ставащи за нещо линукски софтчета ги има и за Вина! Единственото което ще промени ситуацията не е Линукс десктопа, а облака! Демек пак Линукс, но по друг начин!

  7. Dark Avneger

    Ихааа как си чешите клавиетурите….Дедо ви е казал как стоят нещата 😉 И двете платфорими са добри зависи с какво ти е свързана работата.

  8. Anonymous

    Бобо, бот такъв, не е нужно да плюеш нещо, което не разбираш. Специално Дебиан и Убунту имат такива възможности като десктоп система, че не се сещам да има нещо подобно на Майкрософт. До такава степен можеш да ги костюмизираш, че по – неопитен потребител може да ги обърка за Уиндос. Продуктите на Майкрософт се използват от 30 години в училищата и за това е по разпространен в момента. Но, като стар Майкрософт потребител ти казвам, мине ли някой на Убунту десктоп, трудно ще се върне на Уиндос. Стига от малко малко да знае какво прави.

  9. Anonymous

    От 2 години ползвам Убунту Десктоп. Имам инсталирана и Уин7, но я използвам само за да играя игри, които ги няма под линукс. За Линукс има вече много игри. Стиима е пълен.
    В Убунту десктоп има вграден фаиеруол, достатъчно добър за повечето потребители и нямащ нужда от настройки(възможни са при желание). Като десктоп система спокойно може да се ползва от офис И домашни потребители. Естествено, добре е да има някой запознат под ръка.
    Убунтуту използва около 1/10 от процесора и 1/3 от паметта, нужни на Уиндос 7. Убунту, инсталиран на хибриден диск, стартира за почти същото време като Уин 7, който е инсталиран на SSD(7 секунди разлика). Мулитимониторната система на Убунту е по – добра. Линукс няма нужда от антивирус при нормална администрация и употреба. Като софтуер няма проблеми в нито едно направление – офис пакети, браузери, wirtualboks, vmware workstation, GNS3, Packet Tracer, Eclipse, NetBeans, снифери и каквото се сетите, дето струва маса пари за Уиндос… Видео плеара сам си намира субтитрите в интернет. Само трябва да му настроиш езика.

  10. дедо

    Е, когато думите ви заливат погледнете цифрите! При десктопа Винда е монопол с над 90%! Толкоз!

  11. bobo до 12345678

    Усещам как примираш за линукс, но не разбрахте ли че Линукса за потребители е един чеп в развитието на десктопа, нещо като циганина в еволюцията на човечеството.

  12. Дани

    Windows 7 е прекрасен и дълго време ще живее по компютрите на хората!

  13. 12345678

    Много ми е интересно какво ще направят производителите на специализиран софт, като например за касовите апарати. Те до скоро работеха на ХП, като правиха разработки за Вин 7, обаче преди да ги пуснат на касите, излязоха Вин8, 8.1, и 10. Хайе сега ако сте производител на такъв софт ми отговорете – КАКВО ПРАВИМ? И на Вин ли остраваме.

Коментар