Телерик дава безплатно .Net софтуер на студентите

Пакетът Telerik DevCraft включва .NET инструменти и компоненти за разработка на уеб, мобилен и десктоп потребителски интерфейс

Пакетът Telerik DevCraft включва .NET инструменти и компоненти за разработка на уеб, мобилен и десктоп потребителски интерфейс

Телерик обяви, че предоставя на всички студенти, обучаващи се в технологични специалности в България, възможност за безплатно ползване за една година на пакета от .Net инструменти и решения на компанията.

Желаещите да получат безплатен лиценз за Telerik DevCraft, чиято цена е на стойност близо 2 хил. щатски долара, трябва да бъдат студенти в акредитирано висше учебно заведение у нас. Студентите могат да заявят своя лиценз, като се регистрират на уебсайта на компанията с личен академичен имейл.

Пакетът Telerik DevCraft включва .NET инструменти и компоненти за разработка на уеб, мобилен и десктоп потребителски интерфейс, в комбинация с „native” мобилни решения за iOS, Android, Windows Universal и Xamarin, уточниха от компанията.

Студентският лиценз осигурява възможност за безплатно обновяване на версиите на инструментите и решенията в рамките на една година. Така студентите винаги ще работят с най-новите продукти на Телерик.

„Като част от Progress продължаваме да разширяваме предлаганото в „Академията на Телерик” обучение, а сега предоставяме на българските студенти и част от своите продукти с безплатен лиценз”, заяви Васил Терзиев, съосновател на Телерик и главен директор „Иновации” в Progress.

Инициативата ще обхване всички университети в страната, които предлагат технологични програми. „Чрез сътрудничество между университетите и бизнеса може да се създадат кадри с добра теоретична и практическа подготовка, способни да развиват мощна ИТ индустрия”, коментира доц. д-р Петя Асенова, ръководител на департамент „Информатика” в Нов български университет.

Коментар