iPhone загуби над 7% пазарен дял

Делът на епълския айфон на американския пазар за смартфони е намалял от 26,7% на 19,2% през първото тримесечие на настоящата година спрямо четвъртото на миналата, сочат данните на IDC, на които се позовава electronista.com.
Основна причина за спада е активизирането на конкурентите на Apple в сегмента на смартфоните – RIM и Palm. В последните месеци двете компании пуснаха няколко интересни модела, които заинтригуваха силно потребителите.
Делът на RIM с нейните устройства BlackBerry се е увеличил от 35% на 44,5% процента. Анализаторите очакват с интерес появата на iPhone 3G, с който Apple отново ще предизвика конкурентите.
Макар и да беше критикувана заради евтиния модел Centro, компанията Palm успя именно чрез него да увеличи пазарния си дял от 7,9 на 13,4%.
Ръст от 5,1% до 8,6% дял от пазара за смартфони бележи корейският производител Samsung със своите апарати на базата на Windows Mobile.
Основен губещ при смартфоните е Motorola, делът на която пада три пъти – от 7,5 до 2,6%.

по темата: „iPhone загуби над 7% пазарен дял”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Ми всички изчкват модела с 3Г, елементарно Вотсън. Даже в Германия го има на около 400 лева – осмицата. Аман спекюланти.iPhone ruls!

Коментар