Драйвер на AMD подобрява работата с Windows 10

AMD Catalyst 15.7 ще бъде изцяло интегриран в Windows 10 като част от актуализациите на драйверите за платформата

AMD Catalyst 15.7 ще бъде изцяло интегриран в Windows 10 като част от актуализациите на драйверите за платформата

AMD обяви нов драйвер Catalyst 15.7 за интуитивна работа с Windows 10 при използване на ускорени процесори (APU) и GPU решения на компанията. Софтуерният пакет предлага оптимизирана производителност и иновативни функции, съобщиха от разработчика.

AMD Catalyst 15.7 поддържа приложния програмен интерфейс DirectX 12 API и ще позволи на потребителите да вземат максимума от своите AMD APU и GPU продукти. Софтуерът ще бъде изцяло интегриран в Windows 10 като част от актуализациите на драйверите за платформата.

В резултат на това, AMD APU и Radeon GPU под Windows 10 ще осигурят ново ниво на изживявания за потребителите, с по-добра картина в игрите и поточното видео. Драйверът поддържа поточно съдържание на най-високите резолюции (4K и повече), благодарение на хардуерно-базирания HEVC декодер.

По-краткото време за възобновяване с AMD и Windows 10 ще спести време на потребителите, тъй като РС-то ще се „събужда” от състояние „сън” по-бързо. В комбинация с Windows 10, Window Display Driver Model (WDDM) 2.0 ще намали товара от страна на драйвера върху графичния хардуер. Режимите на дисплей могат бързо да бъдат променяни без досадното трептене, което потребителите на Windows изпитваха преди.

AMD Catalyst 15.7 поддържа функцията Frame Rate Target Control (FRTC – целево управление на скоростта на кадрите) за фина настройка на графичната карта с цел по-стабилна и постоянна производителност в игрите с управление на кадровата скорост в реално време и ограничаване на максималната скорост на кадрите по време на игра. Тази функция осигурява и по-ниска консумация на енергия, по-ниски температури в системата и по-бавни скорости на вентилаторите за по-тиха работа на компютъра.

Драйверът поддържа също Virtual Super Resolution (VSR – виртуална супер-резолюция), която подобрява качеството на изображението както за геймъри, така и за потребители на Windows десктопи. Предвидена е и поддръжка на AMD Radeon R7 260 и по-висок клас GPU, както и процесори за настолни системи – A-Серия 7400K и по-мощни APU с една или повече видеокарти с повече VSR режими.

AMD акцентира и на технологията FreeSync, която премахва накъсването на картината, както и нейното забавяне/закъснение. Тя може да работи в режим Crossfire, като за това е достатъчно да разполагате с FreeSync-съвместим компонент на AMD и FreeSync-съвместим монитор.

Коментар