Нови лаптопи Satellite C за Windows 10 идват скоро у нас

Лаптопите от новата серия Satellite C са предназначени за ежедневна работа и забавление

Лаптопите от новата серия Satellite C са предназначени за ежедневна работа и забавление

Toshiba обяви най-тънките до момента лаптопи от серията Satellite C, оптимизирани за новата операционна система Windows 10 и предназначени за ежедневна работа и забавление. На пазара в Европа се очакват 17,3-инчовите модели Satellite C70-C/C70D-C и 15,6-инчовите Satellite C55-C/C55D-C.

Широкият набор от конфигурации ще отговори на разнообразни потребителски предпочитания, с опция от два размера на екрана и избор между бял или черен цвят. Моделите и от двата размера разполагат с по-втален профил от своите предшественици, като Satellite C70-C/C70D-C е с над 20% по-тънък.

Всички модели имат тъчпад с технология за елиминиране на движенията на дланта, която е чувствителна само към движенията на пръстите. Серията идва с предварително инсталиран Windows 8.1 и възможност за безплатна надстройка до Windows 10, когато новата ОС бъде налична.

Toshiba е вградила в тези лаптопи система с два микрофона и бутон на клавиатурата за бърз достъп до гласовия асистент Cortana, който опознава потребителите и им помага в организирането на техния график.

Купувачите могат да избират между процесори от 5-то поколение Intel Core i5 или ускорени чипове AMD A8-7410. Моделът Satellite C55D-C поддържа графични карти AMD Radeon R5 M330 с 2GB VRAM, докато моделите на база Intel идват с решения до Nvidia GeForce 930M с 2GB VRAM.

Изборът между 2TB HDD или 256GB SSD e наличен за 15,6-инчовите Satellite C55-C и C55D-C. Опцията за SSD диск, която позволява по-бързо стартиране и по-добра цялостна производителност, се предлага за първи път в моделите от серията Satellite C в Европа.

Satellite C70-C и C70D-C се предлагат с избор между гланцов или матов екран с резолюция HD+ 1600х900 пиксела (15,6-инчовите модели имат резолюция HD 1366х768 пиксела). Вградени са качествени стерео-говорители с подобрен звук, благодарение на технологията Toshiba Audio Enhancement.

Възможностите за свързване на външни устройства включват HDMI и три USB порта, единият от които с технология „Sleep-and-Charge” за зареждане на устройства в режим на неактивност. Четецът за карти Bridge Media Slot поддържа карти UHS-I SD и позволява прехвърляне на видео и изображения с висока резолюция от дигиталните камери директно на лаптопа. Налични са също безжични модули Wi-Fi и Bleutooth.

Серията Satellite C ще бъде налична на пазара у нас през третото тримесечие на 2015 г. Батерията на лаптопите осигурява до 7,5 часа време за автономна работа. Цените все още не са обявени от Toshiba.

Коментари по темата: „Нови лаптопи Satellite C за Windows 10 идват скоро у нас”

добавете коментар...

  1. fujiyama

    Те вече са тук.

Коментар