Браузър на Avira ще направи излишни антивирусите

Разработваният в момента браузър на Avira ще блокира всички типове заплахи от интернет, вкл. цели сайтове

Разработваният в момента браузър на Avira ще блокира всички типове заплахи от интернет, вкл. цели сайтове

Антивирусният разработчик Avira работи по създаване на собствен браузър с повишено ниво на сигурност. Приложението стъпва на отворения код на Google Chromium, който е в основата на новото поколение браузъри Opera и Chrome.

Браузърът на Avira ще бъде кросплатформен – ще работи на настолни компютри и ноутбуци на база Windows, Linux и Mac OS, съобщи Liliputing.com. Освен това ще се свързва пряко с всички антивирусни бази на компанията с цел защита от зловреден код, вируси и адуер.

Твърди се, че браузърът на Avira ще блокира всички типове заплахи, вкл. троянци и скриптове, както и уеб сайтове, които се считат за потенциално опасни. Според разработчика, след инсталиране на браузъра, потребителите може и да не се нуждаят от антивирусна програма. Уточнява се обаче, че вирусите могат да проникнат в компютъра не само през интернет, а и от външни памети.

Засега не е известно какви точно технологии ще се използват в новия браузър, но е е сигурно, че той ще поддържа всички съвременни уеб стандарти. Предвижда се и поддръжка на разширения (плъгини), които обогатяват функционалността на приложението.

Avira вече има плъгин за безопасно сърфиране, достъпен за популярни браузъри като Chrome, Firefox, Internet Explorer и Opera. Предполага се, че собственият браузър на антивирусната компания ще се разпространява безплатно, но това не е потвърдено от разработчика.

Коментар