Фаблетите излизат пред таблетите още тази година

Продажбите на фаблети, наричани още таблетфони, ще надминат тези на класическите таблети още през настоящата година, прогнозира анализаторската компания IC Insights.

Смартфоните с големи екрани (5 инча и нагоре) конкурират таблетите с малки дисплеи и се радват на все по-голяма популярност. Тази година се очаква да бъдат продадени 252 млн. подобни устройства, което е ръст от 66% спрямо 2014 г.

Фаблетите ще заемат тази година 17% от продажбите на всички смартфони и ще изпреварят таблетите

Фаблетите ще заемат тази година 17% от продажбите на всички смартфони и ще изпреварят таблетите

Ако прогнозата на IC Insights се сбъдне, за първи път фаблетите ще изпреварят таблетите. Продажбите на таблети се очаква да достигнат 238 млн. броя тази година, или само с 2% повече, в сравнение с предходната година.

Очаква се също така таблетфоните да заемат 17% от продажбите на всички смартфони, които през 2015 г. ще възлязат на 1,5 млрд. броя. Следващата година делът на фаблетите ще достигне 21% от общо 1,7 млрд. продадени смартфона, прогнозира IC Insights.

Коментари по темата: „Фаблетите излизат пред таблетите още тази година”

добавете коментар...

  1. :)

    Границата не би трябвало да е 5 инча, понеже те са почти стандарт за смартфон от около година насам. По-скоро 5.2/5.3 инча и нагоре са “лопатите”/ фаблетите.
    Като цяло въпреки “уголемяването” на дисплеите, телефоните подобряват съотношение екран:тяло, което обуславя растежа на продажбите 🙂 🙂 🙂 мейби

Коментар