Huawei изгражда пилотна 4,5G LTE-M мрежа

Посетителите на MWC-Asia ще могат да ползват мобилна мрежа от ново поколение 4.5G LTE-M

Посетителите на Световния мобилен конгрес MWC-Asia в Шанхай ще могат да ползват бързи комуникации през мобилна мрежа от ново поколение 4.5G LTE-M

Телекомуникационният гигант Huawei изгражда мобилна мрежа от поколение 4.5G LTE-M съвместно с оператора China Unicom Shanghai.

Пилотният проект за Cellular Internet of Things (CIoT) мрежа започва да се реализира в Шанхай преди старта на Световния мобилен конгрес в Азия (MWC – Asia), който ще се проведе тази седмица, съобщи Huawei.

Едно от комерсиалните приложения на CIoT е умното паркиране – проект, по който вече работи China Unicom Shanghai. Технологията LTE-M (машина-към-машина) ще помогне на оператора да навлезе в ерата на „интернет на нещата” (IoT) и да реализира националната стратегия „Интернет плюс”.

LTE-M е една от ключовите характеристики на мрежите от междинното поколение 4.5G. В сравнение с LTE, тази подобрена технология увеличава покритието и броя на връзките, като същевременно рязко съкращава консумацията на енергия от устройствата.

LTE-M изисква само 200KHz честотен спектър и използва съществуващите мрежови ресурси. Всички тези предимства я правят добра основа за разгръщане на интелигентни IoT приложения.

Очаква се LTE-M да бъде комерсиализирана глобално през 2016 г. Huawei си партнира по реализация на технологията не само с оператори в Китай, но и с такива в Европа, Близкия изток и Азиатско-Тихоокеанския регион.

Коментар