Карти памет Kingmax Sycret кодират данните

Версията Sycret Cloud кодира файлове, които се съхраняват на смартфона или в облачни хранилища

Версията Sycret Cloud кодира файлове, които се съхраняват на смартфона или в облачни хранилища

Карти памет с поддръжка на кодиране въвежда на пазара компанията Kingmax. Новият продукт Kingmax Sycret е създаден съвместно с разработчика на решения за сигурност Go-Trust.

Това е първата по рода си карта памет, твърди Kingmax. Тя използва хардуерно-софтуерно кодиране, за да обезпечи най-добрата възможна защита на данните, съхранявани в смартфона.

Предлагат се два варианта на картата. Sycret Text използва обмен на ключове между двама потребители, като обезпечава сигурен диалог между тях. Sycret Cloud кодира файлове, които се съхраняват на смартфона или в облачни хранилища като Dropbox или Google Drive, като по този начин пази данните от хакерски атаки.

Картите памет Kingmax Sycret използват 32-разряден процесор със сертификат Common Criteria EAL 5+, който кодира данните по алгоритъм, съответстващ на спецификациите RSA 2048/TRNG/AES-256 и NIST.

Всички кодиращи операции се изпълняват от хардуера, локално в паметта на Sycret Text, и не изискват достъп до интернет или външен сървър.

За използване на кодиращата функция, потребителят трябва да си свали приложение Sycret Text от Google Play, да го инсталира на смартфона, да постави картата в слот microSD смартфона и да активира приложението. Ако е необходимо само кодиране на лични файлове, може да се използва моделът Sycret Cloud, който работи с едноименното приложение, достъпно в Google Play.

Коментар