Сиско обеща нова ера в мобилните услуги

 
Сиско пусна на пазара нова разгърната архитектура, която отговаря на нарастващите нужди на бизнеса от мобилни услуги и надхвърля възможностите на базисните безжични мрежи с мобилни услуги от следващо поколение, съобщиха от корпорацията.

Новата архитектура е част от Cisco Motion – визия за бизнес мобилност, която интегрира мобилни устройства, приложения, сигурност и ново поколение мрежа, изградена върху унифицирана платформа.    
Крайъгълният камък на Cisco Motion е серията Cisco 3300 MSE (Mobility Services Engine). Тази платформа е базирана на едно устройство и предлага отворен приложен програмен интерфейс (API) за обединяване и поддържане на поредица от мобилни услуги, надхвърлящи безжичната и жичната мрежа.
Като начало Сиско пуска четири предложения за софтуер за MSE Cisco Context-Aware Software, Cisco Adaptive Wireless Intrusion Prevention System (wIPS), Cisco Secure Client Manager и Cisco Mobile Intelligent Roaming. Устройството Cisco 3300 MSE и неговият софтуер се интегрират с услугите от портфолиото на Сиско – Unified Wireless Network, Unified Communications Manager исъвместимите устройства на компанията. По този начин те разширяват обхвата и възможностите на мобилните системи на големи клиенти.   
Много от партньорите, които участват в разработването на приложенията и решенията, вече са интегрирали или планират да интегрират MSE, вкл. компании като Nokia и Oracle, Johnson Controls и др.

Коментар