Windows 10 тръгва към производителите на РС

Краят на юли ще донесе на най-нетърпеливите потребители нова версия 10 на най-нетърпеливите потребители на Windows

Краят на юли ще донесе на най-нетърпеливите потребители нова версия 10 на Windows

Разработката на новата операционна система Windows 10 е напълно завършена. Финалната дистрибуция носи номер 10240, съобщи The Verge, позовавайки се на източници от Microsoft.

Твърди се, че Microsoft е избрала Windows 10 с номер 10240 като финална RTM (Release to Manufacturing) версия, която производителите на компютри ще получат за инсталиране в новите си устройства.

Microsoft все още не е обявила сроковете за пускане на RTM версията на Windows 10. При по-ранните версии на Windows компанията винаги публикуваше тази информация на своя сайт. Очаква се скоро Microsoft да направи официално изявление по повод Window 10 RTM.

По-рано тази седмица дистрибуцията 10240 стана достъпна за участниците в тестовата програма Windows 10 Insider Preview. Акцентът беше върху обновленията и корекциите, които ще излязат заедно с финалната версия на Windows 10.

Новата ОС ще се появи на комерсиалния пазар на 29 юли. В същия ден се очакват в магазините и първите персонални компютри под управление на Windows 10.

Достъп до системата първи ще получат 5-те милиона участници в програмата Windows Insider. За тях са предвидени специални събития в дузина градове по целия свят, вкл. Мадрид, Лондон, Ню Йорк, Сингапур и Берлин.

Коментари по темата: „Windows 10 тръгва към производителите на РС”

добавете коментар...

  1. samy

    Да се затриеш ти нейде 😉

  2. XxX

    “Windows 10 тръгва към производители на РС” – ега се затрие по пъто и не стигне 😀

Коментар