Apple и Samsung може да унищожат познатите SIM

Apple и Samsung водят финални преговори за присъединяване към консорциума, който се занимава с разработката на електронни SIM карти.

Участието на двете водещи компании за смартфони в тази инициатива може да промени коренно начина, по който потребителите се свързват към мрежите на операторите, съобщи Файненшъл таймс.

Традиционните SIM карти принуждават потребителите да ползват услугите на определен оператор. Не е възможна смяна на оператора без смяна на SIM картата. Новата, електронна сим карта ще направи смяната на операторите много по-лесна.

Разработката на електронни сим карти (e-SIM) се намира на заключителен етап. Скоро се очаква участниците в браншовата организация GSMA, ангажирани с проекта, да обявят завършването на новия стандарт за сим карти.

Първоначално, електронната SIM карта ще бъде съвместима с мрежите на операторите AT&T, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison Whampoa, Orange, Telefonica и Vodafone. Желание да се присъединят към инициативата за e-SIM са проявили и повечето от останалите телеком оператори в света, уверяват от GSMA. Първите устройства с електронна сим карта ще излязат през 2016 г.

Коментари по темата: „Apple и Samsung може да унищожат познатите SIM”

добавете коментар...

  1. Христо

    Anonymous и Мда, ПРАВИ СТЕ! Аз съм на менние, че даже трябва да се върнем на телефоните с шайби, там нещата ставаха много по-просто и улеснено!

  2. Мда

    Тъпо, безсмислено и най- вече ограничаващо за потребителите. като цяло кофти идея.

  3. Anonymous

    Голяма и безмислена глупост дано се запази сегашната сим карта пък и на доста хора тая тъпа идея няма да им се понрави.

Коментар