Турция започва работа по 5G мрежи

Турският телекомуникационен оператор Turkcell подписа меморандум за разбирателство с Ericsson, който предвижда сътрудничество в сферата на научно-изследователската и развойна дейност за мрежи от пето поколение (5G).

„Твърдо сме решени да развиваме и внедряваме най-модерните технологии в своето портфолио”, заяви главният изпълнителен директор на Turkcell Каан Терзиоглу.

Операторът и шведската компания ще разработят съвместни правила за работа в различните случаи на използване на 5G, изисквания и сценарии за внедряване и оценка на ефективността на ключови технологични компоненти.

„Това сътрудничество ще ни позволи да отговорим на нуждите и очакванията на потребителите и корпоративните си клиенти от различни индустрии”, допълни Терзиоглу.

Ericsson, от своя страна, очаква навлизането на 5G да започне в близко бъдеще и се фокусира върху начините, по които индустрията ще възприеме 5G стандарта в световен мащаб, за да предостави услуги извън познатите през 4G.

„Чрез такова сътрудничество с оператор, ние можем да направим практически проби в рамките на действащи тестови мрежи, които ще ни дадат ценна информация”, заяви Ханс Вестберг, президент и главен изпълнителен директор на Ericsson по повод партньорството с Turkcell.

5G ще развие цялата бъдеща комуникационна еко-система – устройства, мобилeн достъп, IP ядро и облак. Последните инициативи на Ericsson, свързани с 5G тестови мрежи, се фокусират върху взаимодействията между мобилни устройства и мрежата за радио достъп в открити и закрити пространства, уточниха от компанията.

Коментари по темата: „Турция започва работа по 5G мрежи”

добавете коментар...

  1. туркдюнеибрислямус

    Е нали ислямска държава трябва да е в крак с новите технологии

  2. Hadji

    Голям смях,те в Турция нямат неограничен нет в 4G…а и цените им са космически. .!Но важно е,че се лансират със своя национализъм!Ашколсун

Коментар