Google планира да въведе платени Gmail адреси

Gmail-ins

Нова услуга на Google ще позволи създаване на Gmail поща с името на собствения домейн срещу 2 долара на месец

Google планира да пусне скоро услуга за платени Gmail адреси. След знака @ в тях ще може да се изписва произволен домейн.

Новата функционалност вече тества, съобщи GSMArena – сайтът се позовава на таблица със сравнения на цени на Gmail за бизнеса, където услугата фигурира с цена от $2 на месец.

При натискане на бутона за поръчка под описанието, се появява прозорец, в който потребителят трябва да укаже дали има домейн или се нуждае от регистрация.

И в момента Google предлага възможност за създаване на пощенска кутия с името на собствения домейн, но за ползването й е необходим абонамент за услугата Google Apps. Клиентите освен това получават 30GB облачно хранилище (15GB безплатно за всички) и денонощна поддръжка по телефона и електронната поща. Цената на тази услуга е $5 на месец за един потребител или $10, ако капацитетът нарасне до 1TB.

Пускайки имейл услуга с адреса на собствения домейн за $2 на месец, Google се надява да привлече нови клиенти, които не се нуждаят от допълнително облачно пространство и поддръжка.

Клиентите на платени Gmail адреси трябва да потвърдят правата си върху съответните домейни, т.е. те трябва да притежават домейна, преди да създадат пощенска кутия с неговото име.

Коментари по темата: „Google планира да въведе платени Gmail адреси”

добавете коментар...

  1. :o)

    Глупости, ще си продължи да е безплатна.
    Това е функционалност, просто пренасочен мейл сървър.
    За да не стои пощата ти @gmail, ще стои @курамиянко.com за по-представително 🙂

  2. незнайко

    явно няма да продължи, като безплатна. 🙂

  3. kostadinko

    Нали я има от няколко години и е безплатна?

Коментар