Apple е iPhone и няколко периферни продукта

apple_trade_in_top

Продажбите на iPhpone носят основна част от постъпленията на Apple, сочи отчетът за третото тримесечие

Продажбите на iPhone продължават да носят огромни приходи и печалби на Apple, сочат резултатите за третото финансово тримесечие, което приключи на 27 юни.

Apple отчете приходи от 49,6 млрд. долара за периода април-юни, спрямо 37,4 млрд. долара година по-рано. Чистата печалба на компанията е нараснала със $7,7 млрд., достигайки $10,7 млрд.

Ръстът е обусловен от рекордните продажби на iPhone и компютри Mac, както и от рекордни приходи от услуги, уточняват от компанията. Apple е продала 47,5 млн. смартфона през тримесечието, което е ръст от 35%.

В същото врече търсенето на iPad е намаляло с 18% – от 13,3 до 10,9 млн. броя. За сметка на това са продадени с 9% повече компютри с с бранда Mac – 4,8 млн. броя, спрямо 4,4 млн. година по-рано.

Приходите от смартфони формират основна част от постъпленията на Apple, или $31,4 млрд. през третото тримесечие, в сравнение с $19,8 млрд. за същия период на миналата година. На практика, iPhone генерира над половината от приходите на компанията.

За сравнение, таблетите са донесли на Apple само $4,5 млрд. , а персоналните компютри – $6,0 млрд. На услугите се падат около $5,0 млрд. от приходите на ИТ гиганта от Купертино.

Що се отнася до Apple Watch, в отчета се говори лаконично за отличен старт на умните часовници. Компанията не разкрива конкретни данни за продажбите.

Apple очаква приходи в размер на 50±1 млрд. долара през настоящото тримесечие. Компанията се надява да задържи брутната печалба на ниво 38±1%.

Коментари по темата: „Apple е iPhone и няколко периферни продукта”

добавете коментар...

  1. (c:

    “… и няколко периферни продукта” донесли $18.25 милиарда приходи, за едно тримесечие. С 0.5 милиарда повече от оборота на Google за същия период.

    Clickbait? 😀

  2. redhat

    Microsoft е Windows и Office :))

Коментар