Samsung замисля сензорни бутони на гърба на смартфона

При държане на смартфона с една ръка, показалецът ще попада на сензорна зона за управление на гърба на устройството

При държане на смартфона с една ръка, показалецът ще попада на сензорна зона за управление на гърба на устройството (източник: Patently Mobile)

Наскоро Samsung изобрети “невидими” сензорни бутони за смартфони, които могат да се интегрират на лявата и дясната страна на корпуса. Сега корейската компания разработва нова технология, при която сензорната площ се помества на гърба на устройствата.

При държане на смартфона с една ръка, показалецът ще попада на особена сензорна зона и докосвайки я или премествайки се по нея, ще изпълнява определени команди, съобщи Patently Mobile, позовавайки се на патентна заявка от Samsung.

Предполага се, че действията на задния сензорен панел ще зависят от изпълняваното приложение. Така например, това може да бъде вертикално или хоризонтално скролиране в браузъра, регулиране на силата на звука в мултимедиен плейър или мащабиране на изображение във фото-албум.

От патентната заявка става ясно, че дисплеят е огънат към страничните части на корпуса. Това предполага, че подобна сензорна функционалност може да стане част от бъдещите модели на извития смартфон Galaxy Edge.

Коментар