Излиза вариант на Surface 3 с поддръжка на LTE

Вариант на Surface 3 с поддръжка на LTE излиза утре на американския пазар

Вариант на Surface 3 с поддръжка на LTE излиза утре на американския пазар

Microsoft ще пусне утре вариант на таблета Surface 3 с поддръжка на безжична технология LTE. Моделът ще се продава в търговската мрежа на оператора AT&T за 20 вноски по 30 долара на месец. Засега няма информация дали този модел ще се появи на други пазари по света.

Таблетът работи под управление на операционна система Windows 8.1, която може да се обнови безплатно до Windows 10. Устройството разчита на четириядрен процесор Intel Atom x7 с тактова честота 2,4GHz и 64GB вградена флаш памет, с възможност за разширение до 128GB с помощта на microSD карти.

Surface 3 има екран с диагонал 10,8 инча и две камери – предна с резолюция 3,5 мегапиксела и задна 8MP, способна да записва видео във формат Full HD, съобщи engadget.com.

Устройството разполага с портове USB 3.0 и Micro-USB, както и с изход miniDP за свързване към телевизор. Освен LTE таблетът има безжични модули Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac и Bluetooth 4.0 LE. Батарията осигурява 12 часа автономна работа.

Купувачите на Surface 3 ще получат абонамент за персонална версия на Office 365 за една година, както и 1 терабайт дисково пространство в облачното хранилище OneDrive.

Коментар