AMD лансира HD мобилна платформа

Мобилна платформа от ново поколение представи компанията AMD по време на компютърното изложение Computex в Тайван. Решението съчетава възможности за HD видео и енергоспестяващи функции.
Платформата, известна като Puma, се базира на процесор AMD Turion X2 Ultra Dual-Core и видеокарта ATI Radeon HD 3000, които в комплект осигуряват 3D възможности и HD качество на изображенията. Включена са и безжични технологии 802.11 draft n и 3G за бърза интернет връзка и по-голям обхват.
Процесорът AMD Turion X2 Ultra Dual-Core включва технологията Independent Dynamic Core Technology, нов мобилно-оптимизиран контролер на паметта и HyperTransport 3.0 с оптимизирана мощност.
Платформата използва вградено видео решение ATI Radeon HD серия 3200 и осигурява поддръжка за Microsoft DirectX 10, както и на ATI Avivo HD Technology за видео изображение в HD формат. Предлагат се и дискретни видео карти.
Технологии за управление на енергията, вкл. AMD Enhanced PowerNow и ATI PowerXpress, минимизират консумацията и удължават издръжливостта на батерията.
Новата платформа на AMD ще намери приложение в мобилните компютри на Acer, Asus, Fujitsu Siemens Computers, HP, MSI, NEC, Toshiba и други производители.

Коментар