Windows 10 изразходва бързо лаптоп батерията

Тестерите на Windows 10 се оплакват от бързо разреждане на батерията на лаптопа (снимка: Microsoft)

Тестерите на Windows 10 се оплакват от бързо разреждане на лаптоп батерията (снимка: Microsoft)

Потребители, тестващи Windows 10 на лаптопи, сигнализират, че новата операционна система изразходва бързо батерията и времето им за автономна работа намалява чувствително, съобщи TechCrunch.com.

Microsoft потвърждава наличието на подобен проблем и пояснява, че той се дължи на грешка в системата. Windows 10 се очаква да излезе официално на 29 юли и не е сигурно, че разработчикът ще съумее да отстрани проблема за толкова кратко време.

С до 10% намалява времето за автономна работа на лаптопите с Windows 10, според отзивите от потребителите. Microsoft планира да пусне обновление на системата съвместно с Intel, което ще възстанови времето за автономна работа до нивото на Windows 8.

Гласовият помощник Cortana, който се явява отговорът на Microsoft на предизвикателството Siri от Apple, също повишава енергийната консумация на компютрите. Асистентът работи във фонов режим и, според тестващите, консумира само 1MB оперативна памет и увеличава натоварването на процесора с около 6%.

Новата ОС ще предложи и музикална услуга Groove, която е аналог на Apple Music. Версиите на Windows 10 на някои езици пък няма да включват Cortana.

Всички потребители на легални копия на Windows 7 и Windows 8.1 ще могат да ъпгрейдват системите си до версия 10 напълно безплатно в продължение на една година. За останалите потребители са предвидени различни платени възможности, вкл. Windows 10 на флашка с цена 120 долара.

Коментари по темата: „Windows 10 изразходва бързо лаптоп батерията”

добавете коментар...

 1. Гошо

  Microsoft – селяни скъпари!

 2. Ванката

  Това е пълен успех! Чудесна новина! 🙂
  Да яде от батерията сега е оптимизиран на 10% по-нататък ще чакаме 25%, 75% и повече от Windows.

  Важното да има подобрения и всички числа да се увеличават – цени, бройки, консумация, глупостта на хората е също добре да се увеличава.
  Всичко върви много добре. 🙂

 3. Шимо

  Шантава работа. Едва ли това рекламно пано Вин10 ще се закрепи както се очаква.

 4. XxXxX

  Нали всичко трябва да му се скъси живота, за да може по-често да се купуват нови компютри и нови таблети, с цел повече печалба за партньорите на Майкрософт и чрез лицензи за самите тях – да пълнят гушляците мами(ь)ата им мр§с*а

 5. maxobg

  “прозорците “са пълен провал !!! не че преди не са били,но тогава нямаше друго !!

 6. (c:

  Cortana ползва 1MB RAM? Бре! Такъв софтуер под Windows не съм виждал от десетилетие поне 🙂 Я проверете дали не е 1GB?

 7. Хихи

  Няма страшно, нали трябва да има ServicePack 1…2…3. 🙂

Коментар