Honda добавя CarPlay и Android Auto в моделите Accord

Новата Honda Accord идва с променен външен вид и  инфотейнмънт системи Apple CarPlay и Android Auto

Honda Accord 2016 идва с променен външен вид и инфотейнмънт системи Apple CarPlay и Android Auto

Новите модели Honda Accord 2016 идват с поддръжка на инфотейнмънт системи Apple CarPlay и Android Auto – първоначално за купувачите в САЩ. Колите се очакват на пазара през август, съобщи японският производител.

Двете ИТ системи позволяват използване на бордов компютър в тандем със смартфон за провеждане на разговори, взаимодействия с карти, слушане на музика, обмен на съобщения и др. Управлението на всички тези функции се извършва с помощта на бутони на волана, сензорен екран на таблото и гласов помощник.

Бордовият компютър на Honda Accord работи в тандем, за да осигури услуги и развлечения за пътуващите в колата

Бордовият компютър на Honda Accord работи в тандем със смартфон, за да осигури услуги и развлечения за пътуващите в колата

Бордовият медиен център е оборудван със 7-инчов сензорен екран, на който е разположен втори екран с диагонал 7,7 инча. Базовото окомплектоване включва също и камера.

Като цяло, новата Honda Accord идва с промени във външния вид и интериора. Върховата модификация включва предни и задни светодиодни фарове, както и фирмените 19-инчови джанти.

Всички модели на Accord могат да се оборудват с пакет за сигурност Honda Sensing, който включва спирачна система за предотвратяване на сблъсъци (CMBS), средства за контрол на движението в платното, (LKAS), система за предотвратяване на излизане от платното (RDM) и адаптивен круиз контрол (ACC).

Honda ще предложи два типа двигатели: 2,4-литров четирицилиндров i-VTEC и 3,5-литров шестцилиндров VTEC. Мощността на двигателите не се съобщава от японския производител, но вероятно тя няма да се различава много от тази на двигателите на Accord от предишно поколение – 185 и 278 конски сили съответно за 4- и 6-цилиндровия двигател.

Новите модели могат да имат 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия, както и вариатор. По-късно Honda ще пусне хибридна версия на Accord. Цените засега не са известни.

Коментари по темата: „Honda добавя CarPlay и Android Auto в моделите Accord”

добавете коментар...

  1. :o)

    Най-добрия модел кола в света 🙂

Коментар