Първи стипендии на ERP академията

Магистратурата по Бизнес анализ и ERP системи позволява на хора без познания в областта на програмирането да направят успешна кариера в ИТ сектора, заяви Наталия Футекова, основател на ERP Academy

Магистратурата по Бизнес анализ и ERP системи позволява на хора без познания в областта на програмирането да направят успешна кариера в ИТ сектора, заяви Наталия Футекова, основател на ERP Academy

ERP Academy и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) раздадоха първите стипендии за магистърската програма „Бизнес анализ и ERP системи”.

Все повече млади хора се интересуват от новата специалност, която им предлага теоретична и практическа подготовка, както и кариера в една от най-перспективните области на пазара на труда – бизнес софтуера, споделиха организаторите на академията.

Повечето кандидати за новата магистърска програма са привлечени основно от факта, че тя позволява на студенти без знания по програмиране да се развиват в софтуерния бранш и да направят успешна ИТ кариера.

Освен младежи, които сега избират своето кариерно развитие, интерес към магистратурата проявяват и вече реализирани на пазара на труда специалисти, които търсят възможности да надградят своите знания. Не на последно място запитвания към програмата има и от представители на компании, в които предстои внедряването на ERP система.

Първата по рода си магистратура по бизнес софтуер у нас не подготвя ИТ кадри, а специалисти по внедряване, поддръжка и продажби на системи за управление на бизнеса. Това са мащабни софтуерни решения, струващи десетки и дори стотици хиляди левове, които управляват цялостната дейност в предприятията – производство, маркетинг, продажби, счетоводство, човешки ресурси и т.н.

Лекциите позволяват на студентите да навлязат в най-важните подсегменти на бизнес софтуера като ERP, CRM, BPM, BI, обединени комуникации, мобилни приложения, „интернет на нещата” и др. Освен най-популярните системи за управление на бизнеса, създадени от български и чуждестранни разработчици, студентите изучават и други важни сфери като счетоводство и финанси, икономика.

„Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP системи” има за цел да помогне на компаниите от този бързо развиващ се сегмент да си осигурят кадрите, необходими им за тяхното бъдещо развитие. Това е важно за бизнеса, който има нужда от все повече специалисти и също така е чудесна възможност за младите хора да се насочат към кариера в една от най-перспективните области”, коментира Наталия Футекова, създател на магистратурата и основател на ERP Academy.

Магистратурата е с икономическа насоченост и на практика позволява на хора без познания в областта на програмирането да направят успешна кариера в ИТ сектора, допълни тя. Финансовата подкрепа за студентите е осигурена както от ERP Academy и ВУЗФ, така и от компаниите-партньори по проекта – ERP.BG, Балкан Сървисис и Тим Вижън.