Wi-Fi устройства осигуряват пълно цифрово забавление

Wi-Fi устройства предлагат пълно цифрово забавление
Sony лансира нов хенхелд с възможности за чат, сърфиране в Интернет, музика и видео, насочен към тийнейджърите
12/08/2006
Всякакви он-лайн забавления стават достъпни през безжично мобилно устройство. Sony, лидерът в развлекателната индустрия, наскоро представи нов хенхелд, който използва възможностите на технологията за комуникации Wi-Fi, за да улесни още повече живеещите он-лайн.
Mylo е персонален комуникатор, предназначен за чат, сърфиране, музика и видео, за електронна поща и разглеждане на снимки. Самото име на продукта идва от “моят живот он-лайн”, което недвусмислено разкрива идеята на Sony.
От възможностите на тази джаджа ще се възползват най-добре в Америка, където Wi-Fi комуникациите са достъпни навсякъде. Mylo включва списък от 20 000 мрежи, действащи на територията на САЩ, както и софтуер за чат през Google, Skype и Yahoo.
Устройството идва с клавиатура в стил Qwerty и 2,4-инчов цветен LCD дисплей. Интернет и електронна поща са достъпни през услуги като Yahoo Mail и Google Gmail. Вграден Skype софтуер позволява на потребителите да си говорят през Интернет със свои приятели. Наличната флаш памет с обем 1GB побира немалко количество музика, видео и други файлове.
Младежите, които искат достъп до уеб с цел да се забавляват, когато са в движение, определено ще харесат това устройство, твърдят анализатори. Известен недостатък спрямо подобни конкурентни продукти е липсата на връзка към клетъчна мрежа. На практика, устройството е функционално само в Wi-Fi зони, които обаче се увеличават непрекъснато.
Mylo излиза на пазара през септември на цена от около 350 долара.
Същевременно на пазара си пробиват път и нови хибридни устройства от типа клетъчен/WiFi телефон. Те поддържат и двете мрежи, като превключват автоматично в зависимост от това в какъв обсег са. Тези устройства все още са доста скъпи, но прогнозите са за бърз растеж на потреблението им в следващите години.

по темата: „Wi-Fi устройства осигуряват пълно цифрово забавление”

добавете коментар...

  1. миро

    Абе тия що не направят нещо от рода на N-GAGE???

Коментар