Морската пехота на САЩ залага на машини от iRobot

iRobot SUGV е компактен преносим робот за операции, провеждани от разстояние

iRobot SUGV е компактен преносим робот за операции, провеждани от разстояние

Лидерът на пазара за роботи iRobot получи поръчка за доставка на 75 отбранителни машини SUGV за Американския морски пехотен корпус. Сделката възлиза на 9,8 милиона щатски долара и следва да бъде изпълнена до края на 2016 г., съобщиха от компанията.

iRobot SUGV (Small Unmanned Ground Vehicles) е компактен преносим робот за операции, провеждани от разстояние. Той навлиза в недостъпни или опасни за човека зони и предоставя актуална информация и технологична подкрепа за пехотни части, инженери, техници и други специалисти.

„Заплахи съществуват в глобален мащаб и за нас в iRobot е важно, че можем да бъдем партньори на силите за отбрана и сигурност чрез предоставяне на роботи спасяващи човешки живот”, коментира Том Фрост, старши вицепрезидент и директор на дивизия „Отбрана и сигурност” в компанията.

Здрави и в същото време олекотени роботи като SUGV осигуряват безопасен и много по-ефективен начин за изпълнение на разнообразни опасни мисии.

iRobot е доставила повече от 5000 робота за отбрана и сигурност на военни и цивилни организации по цял свят. Компанията е водещ производител и на роботи за дома, като в България е представена със сериите роботизирани прахосмукачки Roomba, робот подочистачка Braava и робот за миене на подове Scooba.

Коментари по темата: „Морската пехота на САЩ залага на машини от iRobot”

добавете коментар...

  1. механАта

    ИНТЕРСНО РЕЗБАТА НА ГАЙКИТЕ ЛЕВА ЛИ Е

  2. apple

    1,2 мил за 1 робот

Коментар