Samsung изпревари Apple по таблети в Западна Европа

Samsung е продал 2,015 млн. таблета в Западна Европа през второто тримесечие, което й отрежда 26,8% пазарен дял

Samsung е продал 2,015 млн. таблета в Западна Европа през второто тримесечие, което отрежда на корейския производител 26,8% пазарен дял

Интересни тенденции се наблюдават на пазара за таблети в Западна Европа – както по отношение на лидерите, така и на основните потребители, сочи анализ на IDC за второто тримесечие. Пазарът все повече се измества към корпоративните потребители.

Продажбите на таблети в периода април-юни са нараснали само с 1,2% и достигат 7,5 млн. броя. Спадът в темпа на растеж се компенсира с ръст в продажбите на хибриди „две в едно” – устройства, които могат да се ползват и като таблети, и като ноутбуци. Ръстът при хибридите е с над 70%, сочат данните на IDC.

В битката за лидерство Samsung взима предимство спрямо своя основен конкурент Apple на пазара в Западна Европа. През второто тримесечие корейският производител изпреварва по брой продажби компанията от Купертино.

Успехът на Samsung се обяснява със схемата „две на цената едно” – т.е., в някои случаи корейската компания дава безплатно таблет, като подарък за потребители, които си купуват смартфон с нейната марка.

Samsung е продала 2,015 млн. таблета в периода април-юни, което й отрежда 26,8% пазарен дял в Западна Европа. В същото време продажбите на Apple в региона възлизат на 1,867 млн. броя, а делът на американската компания се определя на 24,8%.

Коментари по темата: „Samsung изпревари Apple по таблети в Западна Европа”

добавете коментар...

  1. :o)

    Мухахаха htc, sony и xaomi да са по-добри от самсунг мухахахоахоахохохо 🙂

  2. Saevar

    и двете марки са боклуци и монополисти за мен, HTC, Xiaomi, Sony Xperia са читавите устройства марки и устройства….

  3. Пиван

    Къде си заврял главата Anonymous?
    Статията е за Западна Европа, а не за целия свят.
    Не правиш елементарни сметки с числата.

  4. Anonymous

    За това 80% от печалбите на всички продадени смарт устройства са за Епъл. Останалите 20% си ги разпределят всички останали. Особено такива 2 за лев.

Коментар